DIY: eye pads maken om je wallen te verminderen

Hobby door Maj

Heb je een week vroeg moeten opstaan en last van wallen? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou! Met deze DIY eye pads zie jij er namelijk weer helemaal fris en fruitig uit. Nog een pluspunt: ze zijn binnen no time klaar en waarschijnlijk heb je alle ingrediënten al in huis.

Dit heb je nodig

  • Sterke koffie of thee
  • Wattenschijfjes

Zo maak je de eye pads

Je hebt dus super weinig ingrediënten nodig voor deze DIY, want het draait eigenlijk voornamelijk om de cafeïne. Zet een kopje sterke koffie of thee en knip vervolgens de watjes door tweeën. Doorweek de watjes met de koffie of thee. Zet dit vervolgens in de avond in de koelkast, zodat je de eye pads de volgende ochtend voor 20 tot 30 minuten onder je oog kan leggen. Heerlijk verkoelend en het grootste voordeel: je zult er snel energiek uitzien.

Wat doet de cafeïne?

Je hebt weer een frisse uitstraling en minder opgezwollen ogen door de cafeïne in de koffie of thee. Cafeïne heeft namelijk een krimpend effect op de bloedvaten rondom je ogen. Als de eye pad goed is ingetrokken in je huid zal de zwelling zal gaan verminderen. Ook helpt het verkoelende effect, doordat het watje in de koelkast heeft gelegen. Zeg dus maar bye bye tegen je puffy eyes!