Deze tips voorkomen dat je haar snel afbreekt

Beauty & Mode door Maj

Heb jij last van breekbaar en snel beschadigd haar? Tijd om iets meer verzorging toe te voegen aan je haar routine. Met de volgende tips zorg jij ervoor dat je haar minder snel afbreekt en langer gezond blijft.

1. Je haar borstelen

Probeer je haar niet te veel te borstelen en vooral niet op nat haar, tenzij het met een speciale wet brush is. Als je knopen uit je haar moet halen, kan je hier beter de tijd voor nemen dan dat je er hard aan gaat trekken. Verder probeer zo min mogelijk hitte te gebruiken op je haar. Als je toch niet zonder kan, is het wel heel belangrijk om een hitte protectie te gebruiken.

2. Slaap met je haar in een vlecht

Als je veel beweegt in bed, kan je haar sneller afbreken. Ga niet met nat haar slapen en bescherm je haar door het in een losse vlecht te dragen. Nog een extra tip: slaap met een satijnen kussenhoes, beter voor je huid en haren!

3. Droog je haar voorzichtig

Droog je haar niet door het stug tussen een handdoek te wrijven, want nat haar is heel kwetsbaar. Je kan beter knijpend drogen met een microvezelhanddoek of een T-shirt. 

4. Probeer rozemarijn olie

De oplossing voor een mooie bos haar: rozemarijn haarolie. Rozemarijn olie zorgt ervoor dat de haargroei wordt gestimuleerd en de zachtheid van het haar wordt verbeterd. Daarnaast kunnen de ontstekingsremmende effecten de hoofdhuid verzachten en roos voorkomen. Niet geheel onbelangrijk, het middel beschermt ook nog eens tegen haarbreuk. Zo heb jij binnen no time die lange en verzorgde lokken. 

5. Gebruik de juiste elastiekjes

Niet alle elastiekjes zijn even goed voor je haar. Sommige zorgen er namelijk voor dat je haar sneller afbreekt. Je kan beter gaan voor een satijnen scrunchie die je haar minder snel beschadigd of een elastiekje zonder ijzer.