Verf je kussenslopen met textielverf voor een compleet nieuwe look

Hobby door Maj

Ken je dat gevoel dat je toe bent aan iets nieuws in je interieur, maar niet zo goed weet waar je moet beginnen? Probeer dan eens je kussenslopen te verven voor een nieuwe kleurrijke touch aan je woonkamer of slaapkamer. Textielverf is erg handig om je kussens een compleet nieuwe look te geven in de kleur of het patroon die jij mooi vindt. Lees snel verder over hoe je dit moet aanpakken!

1. Kussensloop verven in een effen kleur

Met textielverf kan je heel veel kanten op. Je kan bijvoorbeeld je kussensloop verven in de gewenste kleur van jouw nieuwe interieur of de oude kleur behouden, maar weer even een frisse uitstraling te geven. Hiervoor kan je textielverf gebruiken en de instructies van de door jouw gekozen verf aanhouden. Even uitwassen en je kussens zijn zo goed als nieuw!

2. Patronen maken 

Liever een patroon op je textiel in plaats van een effen kleur? Ga aan de slag met verschillende patronen door te dompelen, draaien, knopen en te spatten. Door verf te spatten krijg je een leuk kleurrijk effect, maar uiteindelijk is het maar net welk gewenst effect je wilt bereiken. Net als bij het upcyclen van kleding, kun je ook kussenslopen bepaalde effecten geven zoals tie dye. Dit kan je doen door het textiel te draaien en vast te zetten met elastiekjes. Mix de textielverf in een flesje of spuitfles en breng het aan op de kussenslopen. Even laten drogen, uitspoelen met koud water en je unieke kussenslopen zijn klaar!

3. Sjablonen gebruiken

Als je een bepaald figuurtje terug wil laten komen in je kussens, kan je sjablonen gebruiken. Knip eerst een sjabloon uit en leg vervolgens de stof van de kussenslopen glad uit op de tafel. Vergeet niet een tafelzeil neer te leggen. Vervolgens kan je de stof strak spannen met iets zwaars, zoals boeken. Smeer een roller in met textielverf en zorg ervoor dat deze niet lekt of drupt. Rol enkele keren met de roller over het sjabloon. Even laten drogen en deze stap herhalen totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.