Recept: zo maak je heerlijke kaasloempia's
Ben jij gek op kaas én loempia's? Dan is dit recept voor jou. Natuurlijk kennen we de vegetarische loempia, maar deze heeft iets unieks. De loempia is namelijk gemaakt van kaas. Een soort kaasstengels dus, maar dan net even anders. Hoe je deze heerlijke kaasloempia's maakt vertellen wij je hier.
Kaasloempia's
De kaasloempia is de perfecte borrelsnack. Heerlijk om op vrijdagmiddag te maken. Het fijne aan deze zelfgemaakte snack is dat het super makkelijk te maken is. Je hebt er zelfs maar drie ingrediënten voor nodig.
Ingrediënten
- 200 gram Gruyère kaas
- 1 pak filodeeg
- Boter
Zo maak je de kaasloempia's
- Pak een klein sauspannetje en smelt hier een klontje boter in.
- Snijd de korst van de Gruyère en snijd de kaas vervolgens in dikke repen.
- Leg een plak filodeeg neer op het aanrecht en smeer deze in met de gesmolten boter. Vervolgens leg je er een stuk kaas op.
- Vouw de zijkanten van het filodeeg nu naar binnen over de kaas heen. Hierna rol je het deeg op en besmeer je ze nogmaals met wat gesmolten boter om het rolletje bij elkaar te houden.
- Bak de kaasloempia's nu voor 5 minuten op 200 graden af in de airfryer of oven.
Eetsmakelijk!