Met deze trucs ben jij binnen no time van je onderkin af

Life Hacks door Maj

Het hoeft maar een paar minuutjes per dag te kosten en het kan ook nog eens vanaf de bank tijdens het kijken van een serie. Goed nieuws, want met deze trucs kan jij een vlijmscherpe kaaklijn krijgen en verdwijnt je onderkin als sneeuw voor de zon. Natuurlijk verdwijnt die niet zomaar, daar hebben we, jawel, oefeningen voor! Geen zware sportoefeningen, maar gewoon hele simpele mini workouts. Misschien moeten we niet overdrijven, maar je kin en hals schijnen er wel degelijk strakker van te worden. Dus let's try it out!

1. Veel lachen

Je double chin wegkrijgen door te lachen? Klopt als een bus. Wel een beetje extravagant: spreid je mond zo wijd mogelijk totdat je kaken strak staan en houd dit een paar seconden vast. Doe dit elke dag een aantal keren en zeg maar dag tegen je onderkin!

2. Liggend trainen

Toch liever vanaf de bank je oefeningen doen? Ga plat liggen en houd je armen langs je lichaam. Druk je kin je op je borst en houd dit een paar seconden vast. Laat je hoofd weer rustig zakken en herhaal deze oefeningen 25 keer.

3. Kauwen 

Ook een hele handige: lekker veel kauwgom kauwen. Je kin en kaken zijn continu in beweging, waardoor ze een stuk strakker worden. Doe dit natuurlijk wel met mate, anders is het niet goed voor je tanden!

4. Gebruik een tennisbal

Houd een tennisbal tussen je nek en kin en zet kracht op de bal door er met je kin tegenaan te drukken. Doe deze oefening zo ongeveer tien tot twintig keer voor een optimaal resultaat.

5. De miauw oefening

Een beetje een aparte oefening en zeker niet geschikt voor in het openbaar, maar zeker wel een waar je om kan lachen. Ga op je handen en knieën zitten en doe je mond zo ver mogelijk open. Als kers op de taart steek je je tong uit. Op deze manier span je de halsspieren aan, waardoor je onderkin sneller weg is. Je moet er wat voor over hebben, maar daarna ga je jezelf zeker dankbaar zijn. Chapeau!