Met deze 5 tips haal je nu al de lente in huis

Lifestyle door Maj

Handen omhoog als je ook zo ontzettend veel zin hebt in de lente! Ook wij ervaren al vrij vroeg de lentekriebels en waarom zouden we niet gewoon alvast beginnen met het zonnetje in huis te halen? Met deze 5 tips haal je nu al de lente in huis. Spring is coming!

1. Verse bloemen

Verse bloemen zijn the key tot een voorjaarsgevoel. Ga voor een mooie bos vol gekleurde voorjaarsbloemen en zet ze in een leuke vaas op tafel. Dit kan al heel veel doen voor de sfeer in je huis, dus op naar de bloemist!

2. Geef de muur een frisse kleur

Toch opzoek naar iets meer uitdaging dan alleen een bosje bloemen? Probeer dan eens een muur te verven in een vrolijke kleur. Dit zal zeker een groot effect hebben op je interieur. Je kan gaan voor een frisse pastel tint of juist een leuk printje voor op de muur. Hallo lentekriebels!

3. Kussenhoezen

Dit zal bij binnenkomst al meteen opvallen: nieuwe kussenhoezen. Ga op pad voor leuke bijpassende kussenhoezen en fleur je woonkamer helemaal op met je gescoorde parels.

4. Grote schoonmaak

De grote lenteschoonmaak blijft een fijn en opgeruimd gevoel geven. Even overal grondig doorheen: de keukenkastjes opruimen, een dweil over de vloer heen en je voorraadkast uitzoeken. Wie weet zie je nog dingen die je echt niet meer wilt en die je kan gaan verkopen. Vergeet ook zeker niet om je kledingkast mee te nemen. Als je dan helemaal klaar bent, kan je nog meubels verplaatsen voor een nieuwe uitstaling en frisse geurstokken neerzetten als finishing touch. Vergeet ook zeker niet om wat leuke voorjaars woonaccessoires neer te zetten.

5. Wanddecoratie

Heb je lijsten aan de muur met leuke posters hangen? Vervang deze posters voor leuke fleurige kiekjes of decoreer je wandplank met nieuwe accessoires en kleine vaasjes met bloemetjes tussendoor. Zo geef je jouw huis meteen een nieuwe lente look.

6. Tuinieren

Last but not least: de tuin weer even helemaal op orde maken. Het tuinsetje kan weer naar buiten en een mooi tuinkleed kan ook veel goeds doen. Even lekker tuinieren, zodat je een vrolijk uitzicht hebt als het zonnetje weer schijnt!