Welke autoverzekering is het meest geschikt voor jou?

Lifestyle door Djamila

Op het moment dat je een auto hebt gekocht, is het eerste wat je moet doen, een verzekering afsluiten. Maar op het moment dat je hier online de nodige info over op gaat zoeken, dan kom je er al snel achter dat er enorm veel aanbod is. Het is dan ook meer dan logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Want wat voor soort verzekeringen zijn er nu zoal? En, het belangrijkste van alles, welke verzekering is eigenlijk het meest geschikt voor je wagen? Geen stress. We lichten het verder voor je toe in dit artikel, lees dus snel verder!

Je hebt de keuze uit drie verschillende dekkingen

Er zijn grofweg drie soorten verzekeringen waar je uit kunt kiezen. Deze verzekeringen heten de WA-dekking, de beperkte cascodekking en de allrisk-dekking. Je kunt het volgende verwachten van deze drie dekkingen:

  • WA-dekking: Dit is een verzekering die iedere auto-eigenaar moet hebben. Het is de minst uitgebreide verzekering, wat het dus ook meteen de goedkoopste autoverzekering maakt. Je bent hierdoor alleen verzekerd voor de schade die je met je eigen auto gaat veroorzaken aan derden.

  • De WA+ dekking wordt ook wel de beperkte cascodekking genoemd. Je bent hierdoor voor bepaalde schade aan je eigen auto verzekerd en schade die je bij een ander veroorzaakt. Eigen schade kan bijvoorbeeld schade bij diefstal of ruitschade zijn.

  • Investeer je in een nieuwe auto? Dan kun je het beste kiezen voor een allrisk verzekering. Dit wordt ook wel volledig casco genoemd. De schade aan de eigen auto wordt volledig vergoed, naast de verplichte WA-dekking.

Bepaal zelf wat voor verzekering het meest geschikt is

Je weet dus net even wat beter uit wat voor soort verzekeringen je zoal kunt kiezen. Het is dus aan jou de keuze wat voor soort autoverzekering je het liefste af wilt sluiten.

De keuze gemaakt? Jouw verzekering sluit je erg makkelijk online af

Op het moment dat je een keuze hebt gemaakt voor een van de bovengenoemde verzekeringen, kun je deze erg makkelijk online afsluiten. Hierdoor hoef je dus niet het uitgebreide papierwerk door te nemen en te tekenen. Zorg er daarnaast ook altijd voor dat je verschillende verzekeraars even met elkaar vergelijkt. Het kan zomaar zo zijn dat je behoorlijk op de kosten per maand kunt besparen. En dat is wel zo fijn om te weten natuurlijk. Sluit je binnenkort ook een nieuwe verzekering voor je auto online af?