Stress verminderen doe je met behulp van deze tips

Lifestyle door Maj

Iedereen heeft wel eens last van stress. Soms komt er te veel op je bordje te liggen en pak je te weinig rust. Op zo'n moment is het goed om je te concentreren op eigen belangen en even wat rustiger aan te doen. Verwacht niet dat je binnen no time van al je stress af bent, maar met behulp van deze tips kan jij zeker weer sneller tot rust komen.

1. Neem een me-time moment

Me-time momentjes zijn erg belangrijk om in te plannen. Organiseer bijvoorbeeld een ontspannend spa avondje thuis, lees een boek of neem een lekker warm bad. Ook al is het maar een half uurtje per dag, dit zijn allemaal manieren om even jezelf te verwennen en te ontspannen.

2. Plan alvast vooruit

Probeer belangrijke dingen alvast vooruit te plannen. Maak je agenda weer heelmaal op orde, dit scheelt al veel chaos in je hoofd. Zorg er dan ook voor dat je momenten voor jezelf inplant in je agenda, zodat je even helemaal niets hoeft te doen. Ook dit heb je nodig en het geeft rust om dit van tevoren al in te plannen.

3. Mediteren en ademhalingsoefeningen

Mediteren, yoga, pilates en ademhalingsoefenen kunnen zorgen voor veel ontspanning in je lichaam. Je ervaart meer rust door deze oefeningen consequent vol te houden en het is natuurlijk een heerlijk momentje voor jezelf.

4. Sporten

Sporten kan een ontlading zijn en daardoor goed helpen tegen stress. Top je dag af met een goede sportsessie en laat alle zorgen even verdwijnen. Heerlijk om je hoofd leeg te maken voor het slapengaan.

5. Schrijf de stress van je af

Van je afschrijven kan echt heel goed werken om minder stress te ervaren. Eigenlijk net als plannen, kan je in dit geval je gevoelens of problemen van je afschrijven. Je kan er ook een eventuele oplossing bijzetten die je kan verwerken in je planning om meer controle te voelen over waar je mee bezig bent. 

6. Leg je telefoon weg

Een goede tip is om je telefoon en andere sociale media even op te bergen. Niemand die je kan storen en geen extra zorgen. Pak een lekkere kop thee en concentreer je even op jezelf

7. Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust doet wonderen. Probeer elke nacht minstens 8 uur slaap te pakken. De ene nacht gaat het makkelijker dan de andere, maar deze tips voor een goede nachtrust zullen je zeker helpen.