2 hacks om jouw lakens te wassen en nooit te strijken

Life Hacks door Zora

Het wassen van lakens is een snelle en gemakkelijke taak, maar het resultaat kan variëren afhankelijk van de methode die je gebruikt. Het beste voor jouw beddengoed om altijd fris en vrij van vlekken en kreukels te zijn, is door twee trucjes toe te passen die we hieronder uitleggen.

1. Was jouw lakens met zuiveringszout en schoonmaakazijn

Zuiveringszout kan ook worden gebruikt om jouw beddengoed te wassen, met name de lakens. Bovendien is het echt effectief, omdat het een product is dat wordt gebruikt om bijna alles tegelijkertijd te desinfecteren, slechte geuren te verwijderen, te ontvetten en schoon te maken. En als je zuiveringszout met azijn mengt, versterk je het effect nog meer.

Wat betreft het schoonmaken van lakens, begin ze door ze in de wasmachine te doen zoals je normaal zou doen. Doe vervolgens twee eetlepels baking soda ernaast in de trommel van de wasmachine. De volgende stap is om 100 milliliter schoonmaakazijn in de wasverzachterlade van de wasmachine te gieten. Voeg ook je gebruikelijke wasmiddel toe en plan je gebruikelijke wasbeurt in.

Met behulp van deze twee ingrediënten zullen de lakens veel schoner zijn dan normaal. En maak je geen zorgen of ze wit of gekleurd zijn: noch wit zuiveringszout noch azijn zal de stof aantasten of verkleuren. Eén advies: voeg geen wasverzachter toe aan de lade van de machine, aangezien het de azijn is die als vervanging fungeert en hetzelfde zal doen.

2. Kreukels uit lakens verwijderen met textielspray

De tweede truc is gericht op het verwijderen van kreukels uit de lakens. Als je altijd last hebt omdat je extra tijd moet besteden aan het strijken, haast je dan niet! Met behulp van textielspray zijn de kreukels in de lakens in een mum van tijd weg en hoef je niet meer te strijken. Sprayen en na een paar minuten zul je zien hoe ze verdwijnen.

DIY-textielspray met essentiële oliën

Dit heb je nodig

  • 1 kopje azijn
  • Etherische olie (lavendel of de geur die je het lekkerst vindt)
  • 1 eetlepel wasverzachter (of haarconditioner)
  • 1 sprayflacon
  • 1/2 liter water

Bereidingswijze & instructies

  1. Meng alle ingrediënten in de spuitfles.
  2. Controleer voordat je het op je lakens gaat gebruiken of je mengsel een aangename geur van wasverzachter en etherische olie heeft, en geen azijn.
  3. Schud de container goed zodat de ingrediënten zijn geïntegreerd. Herhaal deze stap elke keer dat je de zelfgemaakte textielspray gaat gebruiken, aangezien de conditioner of wasverzachter de neiging heeft om naar de bodem te zinken.
  4. Span het laken goed op het bed en spuit het hele stuk in zonder het te nat te maken.
  5. Laat het 5 minuten drogen en geniet van kreukvrij en heerlijk ruikend beddengoed.

Tip! Gebruik niet te veel olie om ongewenste vlekken door het vet te voorkomen.