Recept: heerlijke Valentijnsdag trifle

Food door Chloe

We weten allemaal dat liefde door de maag gaat. Wil jij daarom vandaag jouw geliefde verrassen met een heerlijk dessert? Dan hebben wij de perfecte oplossing. Deze heerlijke Valentijnsdag trifle is namelijk één groot feest.

Valentijnsdag trifle

Als jij en je lover een gezellig etentje op de planning hebben staan vandaag, dan mag daar natuurlijk geen dessert aan ontbreken. Nou is het al een beetje laat om nog een heel uitgebreid recept in elkaar te flansen, maar gelukkig hebben wij daar een oplossing voor. Deze Valentijnsdag trifle is namelijk niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel makkelijk te maken.

Ingrediënten

 • 400 gram aardbeien
 • 250 ml slagroom
 • Gelatine
 • 50 gram suiker
 • 4 plakken cake
 • 1 el citroensap

Bereidingswijze Valentijnsdag trifle

 1. Begin met het in plakjes snijden van 250 gram van de aardbeien. Doe deze vervolgens met suiker en citroensap in een pan en breng aan de kook. 
 2. Prak de aardbeien kapot in de pan zodat er een soort saus ontstaat. 
 3. Week de gelatine in water en knijp daarna goed uit. Voeg deze nu toe aan de pan en laat het geheel afkoelen. Voeg hierna geleidelijk de slagroom toe.
 4. Pak een glas en gebruik deze om rondjes uit de plakken cake te drukken. 
 5. Nu snijd je ook de overige aardbeien in plakjes. Verdeel er een paar over de cake, doe er vervolgens wat van de saus overheen en daarna weer wat aardbeien. Doe hier weer een stukje cake op en herhaal de vorige stappen.
 6. Top af met wat slagroom en garneer met een aardbei.

Fijne Valentijnsdag!