Liefde gaat door de maag: zo maak je een compleet Valentijns diner bij je thuis

Food door Maj

Liefde gaat door de maag, dus om je lover echt te verrassen kan je voor hem een overheerlijk Valentijns diner bij je thuis voorbereiden. Om het makkelijk te maken en chaos te voorkomen, zetten wij alle benodigdheden en de recepten (van voorgerecht tot dessert) voor je op een rij. Dat wordt een hele gezellige avond met een compleet diner om van te smullen!

Tafel dekken

Een heel belangrijk onderdeel van je Valentijns diner is de tafel dekken, dit zorgt voor een gezellige en romantische sfeer. Wij zetten de benodigdheden voor je op een rij:

  • Tafelkleed
  • Servies
  • Bestek
  • Servetten
  • Kaarsen
  • Papieren hartjes om de tafel mee te versieren

1. Voorgerecht

Laten we beginnen met een voorproefje, namelijk het voorgerecht. Om lekker lang te kunnen tafelen, is het gezellig om te starten met een borrelplank. Serveer er een lekkere wijn bij en kies hapjes uit die jullie allebei lekker vinden. Zo kunnen jullie lekker lang genieten samen. Handige tip: je kan de borrelplank al eerder voorbereiden, scheelt weer tijd!

Benodigdheden

  • Houten plank
  • Kazen
  • Crackers
  • Fuet worst
  • Dips
  • Brood

Je kan er snacks en recepten aan toevoegen waar jullie van houden. Misschien zijn jullie gek op Italiaans en kan je bijvoorbeeld een lekkere bruschetta toevoegen.

2. Hoofdgerecht

Het spektakel van het Valentijns diner. Als we het een beetje in Italiaanse sferen willen houden, is een pasta is altijd goed. En wie weet eindigen jullie nog als Lady en de Vagebond! Deze heerlijke knoflook pasta met garnalen zal jullie zeker gaan smaken.

Benodigdheden

  • 200 gram spaghetti
  • 100 gram garnalen
  • 15 gram boter
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel rozemarijn
  • Snuf zout en peper
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Kook eerst de pasta volgens de instructies op de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook. Laat de boter in een pan smelten samen met een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook aan en bak de garnalen mee. Voeg als de garnalen niet meer doorzichtig zijn, de kruiden toe en bak deze mee. Daarna kan je vier eetlepels kookvocht van de pasta aan de pan toevoegen samen met de afgegoten spaghetti. Serveer met wat parmezaanse kaas en klaar is je pasta!

3. Valentijns dessert

Als dessert heb je veel opties, want bij Valentijn hoort immers een goed toetje. En waar denk je dan aan? Inderdaad, chocolade! Hieronder het recept voor een makkelijke chocolade mousse die je van tevoren kan voorbereiden. Liever geen zwaar dessert meer? Maak dan een Valentijns cocktail of bak een lekkere taart.

Benodigdheden 

  • 125 gram chocolade puur of melk
  • 1,5 eiwitten
  • 37,5 gram suiker
  • 125 milliliter slagroom
  • Mixer
  • Glaasjes

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water. Klop de eiwitten stijf en doe steeds een beetje suiker erbij tijdens het mixen. In een andere kom kan je vast de slagroom stijf kloppen. Schep de gesmolten chocolade door de slagroom heen en spatel daarna de eiwitten er door. Verdeel de mousse over de glaasjes en laat 3 uur opstijven in de koelkast. Rasp nog wat chocolade over de mouse heen en genieten maar!