Bewaar verse kruiden langer met deze tips

Life Hacks door Maj

Je herkent het misschien wel: je haalt wat heerlijke verse kruiden in huis en na het koken heb je nog wat over. Zonde als de kruiden na een aantal dagen niet meer goed zijn en je ze moet weggooien. Gelukkig delen wij graag onze keuken lifehacks, want met deze handige tips bewaar jij je verse kruiden langer en bespaar je een ritje naar de supermarkt!

1. Verse kruiden inwikkelen

Kruiden bewaren in de koelkast is een optie, maar werkt vaak niet voor langer dan een paar dagen. Zonde, want je kan de kruiden ook in een vochtig keukenpapiertje of theedoek wikkelen. Zo blijven je kruiden langer houdbaar en kan je ze goed hergebruiken.

2. Verse kruiden in de vriezer

Een andere tip is dat je de verse kruiden in de vriezer kan bewaren. Bieslook en munt zijn wel tot twaalf maanden lang houdbaar in de vriezer voordat ze hun smaak en geur verliezen. Was eerst de kruiden en dep ze daarna droog met keukenpapier en of een schone theedoek. Snijd en verpak ze in kleine porties, zodat je deze makkelijk uit de vriezer kan halen. Door middel van deze handige tip kan je wel even vooruit met je voorraad!

3. Verse kruiden drogen

Ook het drogen van de kruiden is een goed idee om ze langer te kunnen bewaren. Vooral kruiden met stevige blaadjes, zoals munt, rozemarijn en tijm doen het goed. Op deze manier behouden ze langer hun smaak en zijn ze tot twaalf maanden houdbaar. Vrij simpel te maken: leg de blaadjes op een schone theedoek en keer ze regelmatig om. Als ze verkruimelbaar zijn (ongeveer na twee weken), kan je stoppen met drogen. Doe de kruiden in potjes en bewaar ze op een droge en donkere plek. Als je minder geduld hebt, kan je ze ook drogen op een stuk keukenpapier in de magnetron op 650 watt voor ongeveer vier minuten. Zo heb jij gegarandeerd langer plezier van je vers gekochte kruiden!