7 manieren om jouw stulpje er luxe uit te laten zien

Wonen door Zora

Ziet jouw stulpje er op de een of andere manier goedkoop uit? Door een aantal elementen te veranderen en toe te voegen, kan jij jouw stulpje er op een budget manier luxer uit laten zien. Wij vertellen je hoe!

1. Geef jouw deuren een contrasterende kleur

Witte deuren zijn saai en basic! Je creëert een luxere uitstraling door jouw deuren een donkere en contrasterende kleur te geven. Het geeft gelijk een heel ander effect, vind je niet? Haal de pot met verf en de kwasten erbij!

2. Voeg muurbekleding toe

Heb jij egale muren? Voeg muurbekleding toe. Anno 2023 kan jij kiezen uit heel veel mogelijkheden wanneer het om wandbekleding gaat, dat betekent dat er voor ieder wat wils is. Je kan het laten doen, maar er is genoeg inspiratie online te vinden om het zelf te DIY-en.

3. Hang grote kunst op aan de muur

Hang een grote eyecatcher op aan de muur. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een tweedehands doek scoren en zelf overschilderen.

4. Verander jouw deurknoppen en ladegrepen

Het is verbazingwekkend hoe het nemen van basiskasten en het toevoegen van unieke knoppen een grote wow-factor kan creëren. Voeg een paar interessante ladegrepen toe aan een eenvoudige ladekast, of verwissel je deurknoppen in huis voor exemplaren met een vintage of ultramoderne uitstraling. Dat ene kleine detail maakt een groot verschil.

5. Hang gordijnen zo hoog mogelijk op

Wanneer jij jouw gordijnen zo hoog mogelijk ophangt, geeft dit de illusie van een grotere kamer door plafonds hoger en ramen groter te laten lijken. Zorg ervoor dat ze lang genoeg zijn om van de vloer tot plafond te hangen en dat de zoom van je gordijnen nauwelijks de vloer raakt.

6. Voeg ingebouwde elementen toe

Ingebouwde planken, raambanken of kasten kunnen duur zijn, maar als je weet hoe je ze zelf kunt maken met behulp van IKEA-hacks, zijn ze een geweldig project op beginnersniveau dat een kamer kan aanpassen voor veel minder geld dan het echte werk.

7. Meng verschillende texturen

Door verschillende texturen aan een kamer toe te voegen, creëer je een eigen look. Bij textuur gaat het niet alleen om hoe decor en stoffering aanvoelen, maar het gaat ook om 'visuele textuur' – het gebruik van verschillende materialen om een ruimte interessanter te maken en leven in te blazen. Zonder textuur valt een ruimte plat. Het is cruciaal om naar de ruimte als geheel te kijken en een kamer samenhorigheid te geven met gemengde materialen voor levendigheid en warmte. Het is een manier om diepte en dimensie aan een kamer toe te voegen.