Door deze trucjes krijg je veel langere wimpers

Beauty & Mode door Maj

Heb jij van jezelf niet mega lange wampers? Niet getreurd, want wij hebben een aantal hele handige trucjes waardoor jouw wimpers mega snel gaan groeien! En zeg nou eerlijk, langere wimpers willen we allemaal wel.

1. Castor- of amandelolie

Gebruik een schoon mascaraborsteltje en doe daar een druppel castor-of amandelolie op. Breng de olie aan bij de wimperaanzet en met veel consequente zul je zien dat je wimpers snel voller en langer worden. Gebruik wel pure, koudgeperste en natuurlijke olie. Zorg er verder voor dat je de olie voorzichtig aanbrengt en vooral niet in je ogen krijgt.

2. Reinig je ogen voorzichtig

Probeer je oogmake-up niet te hardnekkig te verwijderen. Gebruik een zachte reiniger op oliebasis, zodat je mascara niet afbrokkelt. Masseer de olie zachtjes in je huid met roterende bewegingen en verwijder het met lauwwarm water. Op deze manier beschadig je je wimpers zo min mogelijk en groeien ze sneller dan dat ze afbreken.

3. Gebruik een wimperserum

Een wimperserum zorgt ervoor dat je wimpers goed gehydrateerd worden, probeer het onderdeel te laten worden van je huidverzorging routine. Let erop dat er glycerine en hyaluronzuur in het serum zit en na een tijdje zul je merken dat je niet meer zonder dit wondermiddel kan.

4. Probeer niet in je ogen te wrijven

In je ogen wrijven zorgt ervoor dat je wimpers sneller afbreken en je veel wimpers verliest. Een echte no go dus, probeer hier op te letten als je jouw wimpers lang wilt laten groeien.

5. Eet vitamines die haargroei stimuleren

Denk aan biotine, vitamine B5 en B6. Deze vitamines spelen allemaal een belangrijke rol bij haargroei. Probeer meer noten, zoete aardappel, zaden, eieren en avocado's te eten om hiervan te profiteren.

6. Kies de juiste mascara

Probeer waterproof mascara te vermijden, omdat dit wat harder is dan gewone mascara en hierdoor je wimpers sneller beschadigen. Je kan wel voor een mascara gaan die je wimpers goed verzorgen en extra lang maken, bijvoorbeeld één met arganolie.