Handig: hier kun je haarlak allemaal voor gebruiken

Life Hacks door Maj

Haarlak zorgt ervoor dat je haar de hele dag goed en op zijn plek blijft zitten, maar vergeet niet dat je dit product voor veel meer doeleinden kan gebruiken. Een aantal life hacks zijn namelijk snel op te lossen met behulp van haarlak. Handig dus om dit in je beautykastje te hebben staan en wij vertellen je waarom je niet meer zonder gaat kunnen, lekker multifunctioneel!

1. Gebruik haarlak als fixing spray voor je make-up

Je adem inhouden en je ogen dicht doen is een goede tip als je haarlak gaat gebruiken als fixing spray, maar je hebt gegarandeerd een hele dag fleeky make-up die netjes op z'n plek blijft zitten. Misschien niet voor alledaags gebruik, maar wel zo handig met een feestje.

2. Voorkomt ladders in je panty

Een mega life hack: haarlak sprayen op de tenen van je panty. Je versterkt het garen door haarlak te gebruiken en daardoor krijg je minder snel een ladder.

3. Verwijdert inkt uit je kleding

Kom je erachter dat je inkt hebt geknoeid op je nieuwe witte broek en een vlek op je kleding hebt? Geen stress, want haarlak komt hier goed van pas! Spray een beetje op de vlek en je kan het er makkelijk afhalen.

4. Stoot veel vuil af

Haarlak zorgt voor een beschermlaagje, waardoor invloeden van buitenaf minder snel invloed hebben. Je kan het als een vuilafstotend product gebruiken op bijvoorbeeld je gordijnen. Breng meerdere laagjes aan en wacht tussendoor tot de lak is opgedroogd en je gordijnen zijn helemaal beschermd tegen vuil!

5. Helpt tegen statische kleding

Zo vervelend als je in de winter helemaal vastplakt aan je kleding. Een tip is om haarlak in je handen te sprayen en over de kleding te wrijven. Opgelost!

6. Draad fixeren met behulp van haarlak

Als je wel eens met de hand iets repareert of naait weet je hoe lang je soms bezig kan zijn met het draad door een oog van de naald te halen. Spray daarom wat lak op het puntje van de draad, zodat dit een stukje makkelijker gaat.

7. Knutsels beschermen

Zelfs knutsels en tekeningen kan je beschermen met een laagje haarlak. Zo kan je lang blijven genieten van de kunstwerken van je kids of natuurlijk van jezelf.

8. Nagellak droogt sneller

Nagellak laten drogen lijkt altijd eindeloos te duren. Voor de ongeduldige mensen onder ons: haarlak is de oplossing. Zeg maar hallo tegen je perfecte gelakte nagels!