8 ideeën voor een ontspannende selfcare Sunday

Beauty & Mode door Maj

Ben jij aan het eind van de week ook mega toe aan een selfcare Sunday en wil je even opladen voordat de nieuwe week start? We've got you covered! Dit is het moment om een ontspannende zondag in te plannen en wij geven je vast 8 ideeën mee om volledig te kunnen relaxen. Ontspan-modus aan in 3, 2, 1...

1. Spelletjesmiddag

Leg al je elektronische apparaten aan de kant en bel je favoriete vrienden op voor een gezellige spelletjesmiddag. Leg een aantal ontspannende spellen klaar, maak wat lekkere hapjes en verzet je gedachten even op iets anders. Let the games begin!

2. Bingewatch je favoriete serie

Toch liever even helemaal niks doen? Bingewatch dan je favoriete serie vanaf de bank. Trek een comfy outfit aan, pak wat snacks en een kop thee voor een mega ontspannende (luie) zondag.

3. Schrijf het van je af

Klinkt niet heel relaxed, maar toch kan dit veel doen om je hoofd even helemaal leeg te maken. Schrijf alles wat in je hoofd zit van je af door alle to do's en dingen die je dwars zitten op te schrijven. Zo creëer je een opgeruimd hoofd, wat echt heerlijk is om de week mee te starten.

4. Spa dag bij je thuis 

Geen zin om het huis uit te gaan? Trek je meest comfortabele pyjama aan en organiseer een spa dag bij je thuis. Kaarsjes aan, ontspannen badderen, een gezichtsmasker opdoen en je huid verzorgen. Heerlijk om na een drukke week even bij te trekken in je eigen kleine mini spa.

5. Bakken en kokerellen

Als de verveling toeslaat is een middagje in de keuken een hele leuke bezigheid. Bak een lekkere taart of maak een overheerlijke borrelplank. Zet de muziek op een hoog volume en bakken maar!

6. Ontspannen wandeling of mediteren

Maak een wandeling in de natuur of ga lekker de stad in en drink een kop koffie to go. Op een regenachtige dag is het ook heerlijk om thuis te mediteren of bijvoorbeeld yoga te doen. Zorg ervoor dat je niet gestoord kan worden en kom even helemaal tot rust tijdens een ontspannende meditatiesessie.

7. Ruim je huis op

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd zeggen ze ook wel. Pak een emmer sop en een vuilniszak erbij en laat de grote schoonmaak maar beginnen!

8. Maak een Gratitude Journal

Het is heel leuk om zelf een Gratitude Journal te maken. Hierin schrijf je op waar je dankbaar voor bent, welke dingen je waardeert en waar je nog wat meer aandacht aan zou willen besteden. Wederom fijn om van je af te schrijven en de positieve dingen in het leven te benadrukken. Eigenlijk een soort mini reflectie op jezelf, heerlijk om op deze manier even tijd aan jezelf te besteden.