Zo kun je rode wijnvlekken verwijderen uit je kleding

Life Hacks door Zora

Soms heb je een ongelukje en een vervelende vlek in jouw kleding die jij niet alleen kan verwijderen door het te wassen. Het is je vast wel eens overkomen met rode wijn! Wij leggen aan je uit hoe jij rode wijnvlekken kan verwijderen uit kleding, zelfs vlekken die al ouder en opgedroogd zijn!

Wasmiddel en waterstofperoxide

Meng gelijke delen vloeibaar wasmiddel en waterstofperoxide. Doe het mengsel op de vlek en laat het eventjes absorberen. Op dat moment kun je zien hoe de vlek begint te verdwijnen. Zodra alle vlekken door de oplossing zijn opgenomen, was je de kleding zoals je gewend bent. Deze truc werkt het beste op lichtgekleurde kledingstukken, omdat waterstofperoxide de neiging heeft om kleuren uit te wassen.

Witte azijn en afwasmiddel

Bedek de hele wijnvlek met witte azijn, omdat dit de rode en paarse pigmenten neutraliseert. Zodra je dit hebt gedaan, begin je te schrobben met afwasmiddel en was je alles met heet water. Als het goed is, is de rode wijnvlek verdwenen!

Witte wijn

De beste optie bij het verwijderen van een recente rode wijnvlek, is om de vlek met witte wijn te laten weken. Tannines van witte wijn helpen vlekken veroorzaakt door tannines van rode wijn te neutraliseren, daarom is het altijd onze eerste optie om witte wijn op de vlek aan te brengen. Bevochtig een schone doek of spons in witte wijn en stip voorzichtig de vlek aan. Schrob niet! Laat de witte wijn een paar minuten inwerken en was tot slot het kledingstuk met water en zeep.

Gebruik melk om opgedroogde rode wijnvlekken te verwijderen

Wijnvlekken zijn wat moeilijker te verwijderen als ze eenmaal zijn opgedroogd. Er zijn echter ook manieren om ze te bestrijden. Een van de meest effectieve methoden is om het bevlekte kledingstuk met melk te behandelen. Om dit te doen, verwarmen we melk in een bakje en laten we het kledingstuk weken. We laten de melk de nodige tijd inwerken totdat we zien dat de vlek aan het verdunnen is. Als dit is gebeurd, kunnen we onze kleren op de gebruikelijke manier wassen.

Wine Away voor oude wijnvlekken

Heb je alles geprobeerd, maar geen resultaat? Wine Away is een product die speciaal ontwikkeld is om (oudere) wijnvlekken te verwijderen.