Zó krijg je nare luchtjes uit sportkleding

Life Hacks door Zora

Heeft jouw sportkleding nog steeds een nare geur nadat je de wasmachine hebt gebruikt? Gebruik dan de volgende tips om vieze luchtjes uit je was te verwijderen.

Witte azijn

De azijn helpt je om bacteriën uit de stof te verwijderen en de nare luchtjes te bestrijden. Combineer 4 delen koud water met elk deel azijn. Vervolgens week je de kleding 30 minuten voordat je ze gaat wassen. Je kunt de azijn ook toevoegen tijdens het wasproces in de wasmachine.

Zuiveringszout

Nog een geweldige bondgenoot om nare geurtjes in sportkleding tegen te gaan. Om het te gebruiken, maak je een schoonmaakoplossing door water met zuiveringszout te mengen en breng je het aan op het stinkende gebied. Laat het een nacht intrekken en was het dan in de wasmachine.

Zout

Los enkele eetlepels zout op in een emmer gevuld met warm water. Laat het een half uur intrekken en was dan de kleding zoals je normaal doet.

Geen wasverzachter

 Het gebruik van wasverzachter is contraproductief als we het hebben over sportkleding, omdat het een laag op de vezels vormt die transpiratievocht en de slechte geur bedekt en ervoor zorgt dat zeep en water niet goed kunnen werken.

Zonlicht

Probeer uw kleding zoveel mogelijk buiten en in direct zonlicht te drogen. Als je de droger gebruikt, gaan er vieze geurtjes in de kleding komen, dus vermijd dit zoveel mogelijk.