Recept: traditionele Portugese roomtaartjes (Pasteis de Nata)
Pasteis de Nata is dé tradionele lekkernij uit Portugal. De roomtaartjes zijn gemaakt met bladerdeeg en je kunt ze op helke hoek van de straat vinden. Het officiële recept is geheim, maar het volgende stappenplan komt dicht in de buurt om heerlijke custardcakejes te maken.
Ingrediënten voor Pasteis de Nata
- Een rol bladerdeeg
- 200 gram suiker
- 180 mililiter water
- 2 kaneelstokjes
- 320 mililiter vloeibare room om te koken
- 6 eierdooiers (maat M)
- 40 gram maizena
- Poedersuiker
- Gemalen kaneel
Zo maak jij Portugese roomtaartjes
-
We beginnen met het uitspreiden van het bladerdeegdeeg en het uitsnijden van cirkels met dezelfde diameter als de bodem van een muffin- of cupcakevorm, doe dit met een glas of koekjesvorm. Laat ze afkoelen in de koelkast.
-
Voeg het water toe aan een pannetje samen met de kaneelstokjes en de suiker. Maak een dikke siroop en zet het opzij om het af te laten koelen.
-
Meng in een andere kom de eierdooiers met de maïzena, voeg de hete room toe, roer en breng alles over in een kleine steelpan. Warm het op alsof het een room is tot het dikker wordt, maar zonder te koken. Voeg de siroop in een fijne stroom toe, roer en zeef het in een kan.
-
Vet de holtes van de muffinvorm in met gesmolten boter en leg op elke bodem een schijfje bladerdeeg. Vul de helft met het vorige mengsel en bak 20 minuten op 200 graden. We serveren de roomtaartjes bestrooid met suiker en kaneelpoeder.
Geniet ervan!