5x redenen waarom reizen met een creditcard ideaal is!

Lifestyle door Djamila

Wanneer je volop van je reis wilt genieten en optimaal wilt profiteren van alle mogelijke voordelen die er beschikbaar zijn dan is het een slim idee om een creditcard mee op reis te nemen. Niet alleen is dit betaalmiddel de meest gebruikte over de hele wereld, het biedt je ook een aantal zekerheden die je met geen enkel ander betaalmiddel hebt. Een hotel of vloekt boeken binnen een paar seconden is zo gepiept en ook het huren van een auto overal ter wereld is geen enkel probleem. Heb jij nog geen creditcard en ben je benieuwd naar de voordelen ervan op reis? Lees dan snel dit blogartikel! 

Uitstel van betaling

De voordelen van het bezitten van een creditcard beginnen al voordat je reis überhaupt is begonnen. Het is namelijk het voordeligst om je reis in de vroegboekperiode te boeken zodat je kunt besparen op vlucht- en hotelprijzen. Het geeft je rust omdat je jouw vakantie voor over een aantal maanden al geboekt hebt én daarnaast bespaar je een hoop geld doordat je slim gebruik maakt van de aanbiedingen. Wanneer je een creditcard gebruikt kun je de aanbetaling van de vakantie nog even uitstellen waardoor je je ook geen zorgen hoeft te maken over de financiering van je vakantie. Het geeft je genoeg tijd om door de maanden heen nog even door te sparen zodat je zeker weet dat je jouw reis zonder problemen kunt betalen. 

Reisbescherming voor jouw bagage

De meeste creditcards bieden extra reisbescherming waardoor je beschermd bent tegen onvoorziene situaties; denk bijvoorbeeld aan ongevallen tijdens je reis. Zo heb je recht op reisbijstand en heb je recht op een vergoeding wanneer jouw bagage kwijtraakt of wanneer je grote vertraging oploopt. Waar de meeste mensen gewoon zuur pech hebben ben jij goed beschermd en krijg je een vergoeding of word je goed opgevangen. Dit is een prettig idee wanneer je naar het buitenland vertrekt.

De aankoopverzekering beschermt jouw spullen

Ook voor spullen die je voorafgaand aan je trip koopt met je creditcard is er goed nieuws. Bij de meeste creditcards heb je namelijk een 180 dagen aankoop garantie. Wanneer jouw gloednieuwe koffer, camera of laptop stuk gaat tijdens de reis, beschadigd raakt of gestolen wordt, is het aankoopbedrag in de meeste gevallen verzekerd. Wanneer je een creditcard gebruikt geldt deze 180 dagen dekking voor zowel online als offline aankopen. 

Altijd en overal betalen 

Tot op de dag van vandaag is het nog steeds niet mogelijk om overal met iedere betaalmiddel te betalen. De creditcard is, naast cash, het meest gebruikte betaalmiddel waardoor je met dit betaalmiddel de meeste kans hebt op het voltooien van je betaling. Wanneer je ver weg van huis bent is het een prettig idee dat je altijd aanspraak kunt maken op geld. Met een ICS-kaart kunt u overal ter wereld veilig betalen. Wil je Visa creditcards vergelijken om de beste beslissing te nemen? Kijk dan op de website van ICS Cards.