DIY: zelfgemaakte cadeautjeskalender voor je beste vriendin

Hobby door Juliët

Jij en je beste vriendin hebben elkaar al van alles gegeven. Op verjaardagen, maar ook op de meest spontane momenten. Wat extra inspiratie is soms wel handig. We got you! Met deze originele DIY cadeautjeskalender verras jij je beste vriendin als geen ander.

 

Cadeautjeskalender

Zoals de naam al zegt is het een kalender vol cadeautjes. Je kunt het eigenlijk vergelijken met een adventskalender. Nu is de decembermaand met de adventskalenders dan wel geweest, maar wie zegt er dat je in andere tijden van het jaar geen kalender kan krijgen? Deze zelfgemaakte kalender kun je in alle tijden van het jaar geven.

 

Leuk om als cadeau te geven aan je beste vriendin, maar wij hebben nog een veel beter idee. Wat dacht je ervan om voor elkaar een cadeautjeskalender te maken? Hartstikke origineel en zo kun je allebei genieten van elkaars verrassingen. Hang er een thema aan vast en zoek in die categorie cadeautjes voor elkaar uit. Je kunt het zo duur maken als je wilt, dus kies ook een prijscategorie voor elkaar uit. Het is ook belangrijk om met elkaar af te spreken of je voor de gehele maand cadeautjes koopt of voor bijvoorbeeld de helft van de maand.

 

Thema’s

Om je al een beetje een handje op weg te helpen, hebben wij wat verschillende thema’s voor de cadeautjeskalender je op een rijtje gezet:

 • Accessoires: sieraden, haaraccessoires of zonnebrillen
 • Eten: allemaal kleine snacks die de ander lekker vindt
 • Foto’s: uitgeprinte foto’s of polaroids van jullie samen
 • Make-up: van lippenstift tot mascara
 • Lichaamsverzorging: douchegel en scrub
 • Kaarsen en geurstokjes: geurkaarsen en geurstokjes

 

DIY

 1. Om deze cadeautjeskalender te maken heb je eigenlijk helemaal niet veel nodig. Het belangrijkste is dat je het thema en de prijscategorie afspreekt met elkaar. Misschien willen jullie naast een thema ook wel een winkel afspreken waar je alles koopt. Je kunt het zo eigen maken als je wilt.
 2. Zodra je duidelijk hebt wat het thema en de categorieën worden, kun je beginnen met het echte werk. Zoeken maar!
 3. Online bestellen of de cadeautjes kopen in de winkel kan allebei. Hou er wel rekening mee dat je verzendkosten en eventuele versieringen niet meerekent. De prijs die je afspreekt is de waarde van de cadeautjes.
 4. Zodra je alle cadeautjes binnen hebt, kun je beginnen aan de kalender. Stel je gaat voor sieraden, dan zou je kleine accessoires zakjes kunnen kopen om daar alle sieraden stuk voor stuk in te doen. Deze zakjes kun je dan bijvoorbeeld weer inpakken met cadeaupapier.
 5. Als alle cadeautjes zijn ingepakt, is het de bedoeling dat je op elk zakje een cijfer zet. Dit kan op het papier zelf, maar ook bijvoorbeeld op een klein kaartje. Het cijfer staat voor de dag van de maand waarop het cadeautje mag worden geopend.
 6. Om het idee van een kalender te krijgen kun je de cadeautjes in een grote tas doen of een doos. Deze kun je nog extra versieren. Nu is de kalender klaar om te geven. Spreek een moment met je beste vriendin af en wissel de kalenders met elkaar uit. Het verrassen kan beginnen!

via GIPHY