Horloges voor mannen: hier moet jij op letten als jij eentje cadeau wil geven

Lifestyle door Zora

Een horloge is een heel persoonlijk cadeau, maar tegelijkertijd een heel praktisch en origineel idee. Als jij overweegt een horloge aan een dierbare te geven, hebben wij de definitieve gids! Wij vertellen je waar je op moet letten bij het kopen van een herenhorloge.

1. De verschillende horlogeglazen

Het glas is een van de onderdelen van een horloge waar de meeste aandacht aan moet worden besteed. Het materiaal van het horlogeglas speelt een fundamentele rol. Er zijn meerdere soorten glas voor horloges en elk heeft unieke eigenschappen.

Horloge met mineraalglas

In de eerste plaats hebben we mineraalglas, een van de materialen die het meest worden gebruikt om horlogekristallen te maken. Dit betekent niet dat het van slechte kwaliteit is, verre van dat! Om het een beetje in context te zien: mineraal glas is beter bestand tegen krassen dan acryl en minder dan saffier, wat we hieronder zullen bespreken.

Horlogeglas van acryl

Acryl daarentegen is geen glas, het is plastic.  Het wordt gebruikt omdat het, ondanks dat het geen erg sterk materiaal is, goedkoop en gemakkelijk te vormen is om de ontwerpen te maken.

Horloge met saffierglas

En tot slot hebben we saffier, een materiaal dat wordt gebruikt om kwaliteitshorloges te maken, omdat het een van de hardste materialen is die er zijn en daarom buitengewoon moeilijk te krassen.

Afhankelijk van het gebruik dat de persoon in kwestie het horloge zal geven, zullen we ervoor kiezen om een ​​horloge te kopen met een of andere glassoort. Zodra we weten welke soorten glazen we kunnen vinden, gaan we verder met het materiaal van de band!

2. Horlogeband uitkiezen

De band is, samen met het glas, de andere grote hoofdrolspeler van een horloge.  Niet alleen vanwege de grootte, maar ook vanwege het materiaal.  En het hangt allemaal af van het gebruik dat eraan zal worden gegeven.

Leren horlogeband

Leren banden zijn de meest voorkomende, omdat het klassiek, comfortabel, resistent, licht en elegant is. Wat wil je nog meer? Hoewel het materiaal van leer is, kunnen de riemen ook een grote verscheidenheid aan ontwerpen hebben, zoals plat, stijf, gestikt of gekleurd.

Horlogeband van stof

Een synthetisch materiaal dat naast zuinig ook onderhoudsarm en zeer comfortabel is. Het meest gebruikte soort stofachtig materiaal is nylon, een geweldig materiaal om te dragen bij sportkleding.  Duurzaam, waterdicht en eindeloze ontwerpmogelijkheden!

Metalen horlogeband

Horlogebandjes kunnen gemaakt zijn van goud, staal, titanium of een ander metaal.  Dit soort bandjes zijn meestal gemaakt van schakels of gaas. Degenen die zijn gemaakt met metalen schakels kunnen resistent zijn, maar ze krassen gemakkelijk.

3. De waterdichtheid van de horloge

Horloges hebben verschillende waterdichtheden en het wordt aangegeven in ATM, kort voor atmosfeer. Het heeft betrekking op de hoeveelheid druk die een horloge kan verdragen, de druk neemt toe naarmate je dieper onder water gaat.

3 ATM biedt bescherming tegen spatwater. Bijvoorbeeld tijdens het handenwassen.

5 ATM biedt bescherming bij douchen en zwemmen, mits er geen grote temperatuurverschillen optreden.

10 ATM zijn geschikt voor de meeste vormen van watersport in ondiep water, zonder grote temperatuurverschillen.