Dit zijn de grootste interieurtrends van 2023 volgens Pinterest

Wonen door Zora

Het platform Pinterest is uitstekend in het voorspellen van trends. De afgelopen drie jaar zijn 80% procent van de voorspellingen van het platform uitgekomen! Benieuwd naar wat de grootste interieurtrends zijn voor 2023 volgens Pinterest? Scrol gauw verder!

1. Een spa feeling creëren in je eigen badkamer

Volgens Pinterest willen we massaal het ultieme luxueuze spa gevoel thuis recreëren. Me-time wordt steeds belangrijker en daar hoort een heerlijke douche routine bij. Het ligbad wordt in 2023 in veel stulpjes ingeruild voor een inloop douche of een douche zonder deur.

2. Antiquiteiten

Pinterest voorspelt dat we in 2023 allemaal ons huis gaan vullen met antiquiteiten. Veel zullen kiezen voor een combi tussen moderne en antieke meubels en anderen kiezen voor een geheel antieke esthetiek. Een van de opvallende zoekopdrachten die steeds populairder wordt is 'Antique window repurposing' oftewel het hergebruiken van antieke ramen.

3. Speelvolle decoratie

Zoekopdrachten naar 'vintage mushroom decor' en fantasy mushroom art' groeien aanzienlijk. In 2023 verwachten we veel speelvolle, fantasierijke en funky woondecoratie.

 

4. Knutselen met papier

In 2023 gaan we volgens Pinterest ons stulpje gezelliger maken met papieren knutsels, vooral met papier maché. De geweldige ideeën voor 'paper crafting' op het platform zijn eindeloos. Laat het DIY-en beginnen!

5. Meer fee

Als we Pinterest mogen geloven, gaan we meer aandacht geven aan de voortuin dit jaar. Denk aan het maken van een gezellig zitplekje, het hebben van een daadwerkelijke tuin aan de voorkant en het transformeren van de voordeur.

Welke interieurtrend ga jij volgen in 2023?