Dit kun je doen om je kleding langer mooi te houden

Life Hacks door Maj

Je kleding goed verzorgen is belangrijk als je wilt dat je favoriete items lang meegaan. Het is een stuk duurzamer om langer te doen met kleding, wat natuurlijk ook weer in je portemonnee scheelt. Het zit hem vooral in de kleine dingen die er voor kunnen zorgen dat je items langer mooi blijven. Wij delen een aantal tips hoe je iets liever tegen je kleding moet zijn, waardoor jouw garderobe langer meegaat.

1. Het wassen van kleding

Het begint met het juist wassen van kleding. Probeer je kleding niet te snel in de was te gooien, na één keer dragen kan je een kledingstuk ook een nachtje laten luchten in plaats van meteen te wassen. Verder is een goede was spray die je trui weer fris laat ruiken erg fijn om het wassen iets langer uit te stellen. Hier geldt namelijk: hoe vaker je de kleding wast, hoe sneller de kleding slijt. Ook is het belangrijk om goed de wasvoorschriften te volgen en je kleding binnenstebuiten te wassen. Dit zorgt ervoor dat de kleuren mooier blijven en een eventuele opdruk niet beschadigd wordt. Zorg er bij het wassen voor dat alle ritsen dicht zijn, zodat de tanden van de rits niet achter andere items blijven haken. Als laatste is het beter om je kleding aan de lucht te laten drogen en niet in de droogkast te doen. Kleding kan dan krimpen en de kwaliteit gaat hierdoor achteruit. 

2. Je kleding juist ophangen

Gebruik brede kleerhangers die het liefst gewatteerd zijn, dit zorgt ervoor dat je kleding kan ademen en je geen rare afdrukken in je kleding krijgt. Verder een tip om gebreide kledij niet op te hangen, maar op te vouwen. Anders heb je kans dat het breisel uitrekt en daar wordt je wollen trui niet beter op.

3. Kleding herstellen

Probeer je kleding niet meteen weg te doen, maar eerst even te kijken of iets kan worden hersteld of gepimpt. Beter voor het milieu en fijn om je favoriete jeans nog even bij je te houden. Een zoom of gaatje kan je zo laten repareren en ook een vlek weghalen is een eitje met deze tips

4. Gebruik handige tools

Tools kunnen erg handig zijn om je kleding een boost te geven. Denk aan bijvoorbeeld een ontpiller om je truien weer mooi glad te maken, waszakjes om je kleding te beschermen in de was, drogerballen voor een kortere droogtijd en kledingborstels om stof en haren van textiel te verwijderen zonder de vezels aan te tasten.