Styling hacks om jezelf te beschermen tegen de kou

Beauty & Mode door Maj

Altijd een uitdaging hoe je jezelf moet kleden als het buiten koud is. Te dikke laagjes zijn niet altijd comfortabel en je wil er ook nog een beetje fashionable uitzien. De vraag is dus: hoe houd jij jezelf warm en ziet het er ook nog een beetje stylish uit? Wij zullen je helpen, want dit zijn onze mode hacks om jezelf te beschermen tegen de kou. 

1. Layering

Layering is een handige hack waarmee jij de kou kan trotseren. Het is niet de fijn om er helemaal oncomfortabel en ingepakt bij te lopen. Draag daarom bijvoorbeeld een dunne coltrui onder je trui als extra laag. Blazers en jasjes werken ook goed en vergeet niet in de winter een hemdje onder je truien te dragen. Laagjes kunnen namelijk ook heel leuk zijn om mee te werken en veel doen voor je outfit.

2. Thermokleding

Thermokleding is dé oplossing als je een dag buiten doorbrengt. Je hoeft het uiteraard niet te zien, want dit kan je gewoon onder je eigen kleding verbergen. Fijne en vooral warme tip!

3. Kies de juiste materialen

Warme materialen zijn een must om jezelf te beschermen tegen de kou. Denk aan wol, kasjmier, fleece en flanel. Heerlijk voor op een koude winterdag.

4. Winteraccessoires

Vergeet zeker niet om winteraccessoires te dragen, zoals een grote warme sjaal, handschoenen, oorwarmers of een muts. Er zijn ook genoeg andere opties die je outfit matchen, zoals een pet, teddy haarband of leuke hoed die je helpen om je warm te houden.

5. Panty of maillot onder je broek

Echt de ultieme tip: draag een panty of maillot onder je broek. Isoleert super goed, zodat jij geen koude benen krijgt. Heerlijk dus voor de koukleumen!

6. Investeer in een goede winterjas

Hoe leuk die trenchcoat ook is, investeren in een warme winterjas is erg belangrijk. Donsjassen zijn heerlijk warm en kies vooral een exemplaar met een capuchon. Niet alleen tegen de regen, maar ook om jezelf te beschermen tegen de kou.

7. Warme voeten

Warme voeten mogen zeker niet ontbreken om de kou te overwinnen. Laarzen doen al veel meer goeds dan een paar sneakers van canvas. Ook warme sokken of warmtezooltjes helpen om je voeten warm te houden, ideaal!