7 leuke boutiques en hotspots om te winkelen in Nederland

Lifestyle door Maj

Weekendjes weg, een saaie zondag of gewoon omdat je een toffe outfit nodig hebt voor een feestje: allemaal redenen om eens even de stad in te duiken voor een goede shopsessie. Heel fijn om in real life kleding te kunnen passen (en het aller allerleukste: verrast worden door onverwachtse outfits en slenteren tussen alle hebbedingetjes). Deze leuke plekjes met een hoog 'ik wil alles hebben' gehalte verspreid door het land geven we je vast mee als tip. Vergeet niet om de tijd te nemen, want op deze plekken zul je zeker vier rondjes moeten lopen voordat je ook daadwerkelijk uitgekeken bent. Een echt uitje dus en als kerst op de taart kan je bij veel van deze pareltjes ook nog eens een lekkere kop koffie krijgen. Betreden op eigen risico, want dit zijn tien van die leuke boutiques en hotspots die je vast bovenaan je lijstje kan gaan zetten. 

1. Côte 

Dubbel plezier, want op deze hippe plek in Heemstede omringd door vintage design kan je jezelf wel even vermaken. Het is namelijk een boutique café, waar je kan gaan shoppen en ze een overheerlijke menukaart hebben. Win-win situatie lijkt me!

2. Wo! concept store

Een miniwarenhuis midden in het centrum van 's-Hertogenbosch waar je wordt verrast met vele mooie producten en unieke merken. Een breed assortiment met onder andere cadeautjes, kleding, originele kaartjes, sieraden of woondecoratie.

3. Cotton & Coffee

Hotspot alert! Bij Cotton & Coffee kan je de mooiste Scandinavische merken winkelen onder het genot van een goede kop, hoe raad je het ook, koffie. Deze conceptstore zit verborgen (zoals de meeste pareltjes overigens) in de Hanzestad Doesburg. Zeker de moeite waard om als je in de buurt bent langs te hoppen voor een toffe outfit of cadeautje. Voor de mannen leuk om het historische pand uit, jawel, 1804 te bewonderen.

4. Moonloft

Voor leuke babyspullen, sieraden en woonaccessoires moet je bij Moonloft in Zwolle zijn! Een plek om lang te vertoeven en te genieten van alle mooie items om je heen.

5. De Fabriek 

Ook dit pareltje in Nijmegen valt onder de categorie: lekker lunchen in combinatie met een gezellige shopsessie. Oh ja, en als je nog tijd overhebt kan je ook een nachtje doorbrengen in een schattige huisje op het binnenterrein van De Fabriek. Voor een compleet dagje uit moet je dus zeker bij De Fabriek wezen.

6. Rêveuse Vintage

Een vintage shop mag natuurlijk niet ontbreken op het lijstje. Bij Rêveuse Vintage in Amsterdam vind je het mooiste servies, de leukste sieraden en prachtige vintage kleding. Deze moet je zeker niet overslaan als je een dagje Amsterdam bent.

7. Conceptstore Sand & Sea

Voor als je wilt uitwaaien aan het strand: conceptstore Sand & Sea gelegen in het mooie Vrouwenpolder in Zeeland. Deze conceptstore ligt naast een prachtig hotel in de duinen, echt even uitwaaien dus!