5 tips om snoeren weg te werken

Wonen door Chloe

Heb jij thuis een heerlijk thuiskantoor maar erger je je kapot aan al die rondslingerende kabels? Dat snappen we helemaal. Ze ogen niet alleen rommelig, maar gaan ook nog eens continu in de knoop. Tijd dus om daar een einde aan te maken. Hoe jij handig je snoeren wegwerkt vertellen wij je hier.

1. DIY kabelbox

Wil jij alle kabels uit het zicht hebben? Dan kan heel gemakkelijk met een kabelbox. Deze kan je kopen in de winkel, maar je kan er ook heel makkelijk zelf één maken. Gebruik bijvoorbeeld een oude schoenendoos of leuk mandje en doe hier een verlengsnoer in.

2. Verstopt achter de boeken

Een andere leuke manier om je snoeren te verbergen is achter boeken. Hol een paar boeken uit en bevestig deze doormiddel van een houten plank aan elkaar. Zo ben je niet alleen af van die vervelende kabels, maar heb je ook nog eens een mooi pronkstuk voor op je bureau.

3. Achter een neppe wand

Dit is een hele simpele manier om je kabels weg te werken zonder al te veel ruimte in beslag te nemen. Maak van een paar planken een neppe wand die je op je bureau kan zetten. Zorg dat er genoeg ruimte is zodat je de kabels erachter kan plaatsen en de wand strak tegen de muur kunt zetten.

4. Langs de plinten

Heb je een paar kabels die je niet steeds uit het stopcontact hoeft te halen? Dan kan je deze ook heel mooi wegwerken langs je plinten. Je hebt hier speciale strips voor, maak je kan het ook met een eigen DIY-project oplossen zoals op de onderstaande foto.

5. Onder het bureau

Nog een ruimtebesparende oplossing voor het wegwerken van je snoeren is onder je bureau. Zo zijn ze volledig uit het zicht en je hebt genoeg ruimte om aardig wat kabels kwijt te kunnen.