Proost! Dit zijn de lekkerste sparkling cocktails om 2023 mee in te luiden

Food door Zora

Een nieuw jaar in luiden hoort eigenlijk met bubbels en daarom raden wij deze drie sparkly cocktails aan, elk met een verschillende mousserende wijn. Eentje met cava, eentje met champagne en eentje met prosecco. Jij gaat zeker weten indruk maken, het maakt niet uit welke van de drie recepten jij kiest!

1. Frambozen mimosa

Een heerlijke cocktail voor oud en nieuw is een twist op de originele mimosa, namelijk de frambozen variant! Haal 100 gram bevroren frambozen, vloeibare rietsuiker en een fles cava in huis. Stop de frambozen een minuutje in de blender en stop ze in de champagneglazen. Spuit een beetje rietsuiker in de glazen en giet langzaam de (ijskoude!) cava toe.

2. Bloedsinaasappel champagne

Meng het sap van een halve middelgrote bloedsinaasappel, het sap van een halve limoen en 30 milliliter wodka in een grote kan en voeg 8 muntblaadjes toe. Roer eventjes en laat het afkoelen tot je klaar bent om het te serveren. Vul vervolgens de kan met ijsklontjes en voeg langzaam 60 milliliter gemberbier en een fles champagne toe. Schep het in glazen en garneer met schijfjes bloedsinaasappel en verse munt.⁠

3. French Kiss cocktail

De French Kiss is een sparkling cocktail met prosecco. Schenk 30 milliliter Lillet (Franse vermout) in een gekoeld champagneglas en voeg vervolgens 120 milliliter prosecco toe. Garneer met een sinaasappelschil!

Proost en een gelukkig nieuw jaar!