Zo maak je zelf ouderwetse appelflappen

Food door Chloe

Bij appelflappen denken mensen vaak aan die driehoekvormige deegsnacks met appel erin. Deze zijn natuurlijk heerlijk, maar in dit geval hebben we het over de ouderwetse appelflappen met een gat erin. Deze snack mag niet ontbreken op oudjaarsavond en wij delen het recept met je.

Ouderwetse appelflappen

Hoewel de meningen nogal verschillen over of je dit een appelflap of een appelbeignet noemt is één ding zeker: deze oerhollandse snack is mega lekker. Ze zijn bijna nergens meer te koop, dus zit er nog maar één ding op en dat is lekker zelf te keuken in gaan.

Ingrediënten

  • 6 goudrenetten
  • Kaneel
  • 200 gram bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 250 ml bier
  • 1 losgeklopt ei
  • Olie

Bereidingswijze appelflappen

  1. Verwarm de olie op 180 graden in een frituurpan.
  2. Schil ondertussen de appels en gebruik een appelboor om het klokhuis te verwijderen. Snijd de appels vervolgens in schijven van ongeveer 1 centimeter.
  3. Bestuif de appelschijfjes nu met kaneel.
  4. Doe de bloem en het zout in een kom en voeg geleidelijk het bier toe. Mix het vervolgens tot een mooi glad beslag. Als laatste meng je ook het ei er doorheen.
  5. Haal nu een appelschijfje door het beslag en doe ze in de pan met olie. Bak de schijfjes nu in 4 tot 6 minuten goudbruiin. Keer ze na enkele minuten om.
  6. Zorg dat je wat keukenpapier neerlegt om de appelflappen hierop uit te laten lekker.
  7. Serveer de appelflappen met poedersuiker en geniet!