Epileren met touw: zo doe je het

Beauty & Mode door Mozhda

Epileren met touw is een oude Oosterse vorm van epileren. Hiermee trek je de haartjes met wortels uit de huid. Zo blijven de haartjes meestal zo’n 2 tot 4 weken weg. Threading kun je ook gebruiken voor andere plekken op je gezicht. Toch gebruiken we het touw in de meeste gevallen voor onze wenkbrauwen. Volg deze stappen om mooie wenkbrauwen naar jouw wens te krijgen.

Epileren met touw

Stap 1

Bepaal eerst welke wenkbrauwvorm je wil. Omlijn je wenkbrauwen met wenkbrauwpotlood. Vul ze in zoals je ze wilt hebben. Zo weet je precies wat je moet plukken!

Stap 2

Pak een wenkbrauwschaartje en knip de lange haartjes weg. Borstel je haartjes omhoog met een wenkbrauwborsteltje. Knip de haartjes die lang uitsteken eraf. Veeg de afgeknipte haartjes van je gezicht met een make-upkwast.

Stap 3

Gebruik een katoenen draad dat ongeveer zo lang als je onderarm is. Maak een lus door de uiteinden aan elkaar te knopen.

Stap 4

Gebruik je duimen en wijsvingers om de draad aan te spannen. Maak een vierkant. Draai je rechterhand met de klok mee. Draai de draad zes of zeven keer. Je hoort ongeveer 2,5 cm gedraaide draad tussen je handen te hebben.

Stap 5

De volgende beweging blijf je maken bij het epileren. Houd aan elke kant een lus vast met je duim en wijsvinger. Spreid je rechterduim en rechterwijsvinger zodat het stuk gedraaide draad naar je linkerhand toe beweegt. Trek de ruimte tussen je rechterduim en wijsvinger dicht. Spreid je linkerduim en wijsvinger. Op deze manier trek je de haartjes in het stuk gedraaide draad mee.

Stap 6

Begin met haartjes die het hoogst liggen, dus de haartjes boven je wenkbrauw. Maak horizontale bewegingen met de draad om die haartjes mee te trekken. Spreid je vingers uit elkaar in een stromende beweging. Het gedraaide deel hoort naar beneden geduwd te worden. Spreid je linkervingers uit elkaar om het gedraaide deel weer terug te halen. Epileer van boven naar beneden. Zorg ervoor dat je het gedraaide deel van het draad bij de haartjes houdt die je weg wil hebben. Je mag het gedraaide deel van het draad absoluut niet bij de haartjes houden die je wil houden!

Stap 7

Na het epileren kan je huid een beetje opgezet of rood worden. Dat is hartstikke normaal. Tonic helpt goed tegen geïrriteerde huid. Het houdt je poriën schoon en rustig. Volgens de website Natuurwijze is tonerhazelaar goed voor je huid. Toverhazelaar is een antibacterieel, antioxidant en wondhelend middel.