Zo verwijder jij de geur van knoflook van jouw handen

Food door Zora

Ben jij ook zo'n knoflook liefhebber? Wij begrijpen het, het is een belangrijk ingrediënt in veel hartige gerechten! Soms willen we niet dat onze handen stinken en gebruiken we knoflookpoeder, maar het resultaat is niet hetzelfde. Wij vertellen je hoe jij de geur van knoflook van jouw handen kan verwijderen.

Knoflookgeur verwijderen met roestvrijstaal

Na het hakken van knoflook, kun jii de geur verwijderen van jouw handen door ze te wrijven over een roestvrijstalen lepel of over een andere roestvrijstalen voorwerp. Is het zo makkelijk? Ja! Wij leggen de wetenschap hierachter aan je uit. Die krachtige geur op je handen komt van zwavelmoleculen in de knoflook.  De moleculen in roestvrij staal binden zich met de zwavelmoleculen en brengen die moleculen (die knoflookgeur) van je handen over op het roestvrij staal. Was de roestrvijstalen lepel zoals je normaal ook zou doen en de geur is verdwenen. Is jouw wasbak van roestvrijstaal? Wrijf jouw handen dan over de bodem of over de kraan.

Deze truc werkt ook als jouw handen stinken naar ui of naar vis!

Geur van knoflook verwijderen met citrusvruchten

Een scheutje citrusspray kan ook de geur van knoflook van jouw handen verwijderen. Laat het schil van citrusvruchten (citroenen, limoenen, sinaasappel of grapefruit) in heet water trekken. Laat het water afkoelen, zeef de schil en gooi het weg en doe het water in een sprayfles. Zo heb jij hem altijd bij de hand wanneer jij hem nodig hebt!

Knoflookadem verhelpen met peterselie

Je handen stinken niet meer naar knoflook, nu de knoflookadem nog! Kauw op een beetje peterselie of munt. Groene thee of kaneelthee drinken verhelpt de geur ook.

Nu dat jij weet hoe gemakkelijk jij van de knoflookgeur afkomt, heb je geen reden om dit belangrijke ingrediënt in jouw gerechten over te slaan!

Beeld: Foto de RODNAE Productions: https://www.pexels.com/es-es/foto/manos-tabla-de-cortar-cocinando-sujetando-10432365/