Recept: zo maak je thuis de lekkerste glühwein
Loop jij ook als eerste naar het kraampje waar ze glühwein verkopen op de kerstmarkt? Dit winterse drankje is heerlijk om mee op te warmen. Zo lekker dat we hem wel vaker zouden willen drinken. Gelukkig hebben wij een heerlik recept gevonden zodat je ook thuis kan genieten van een lekker kopje glühwein.
Glühwein maken
Zodra je de kerstmarkt op loopt ruik je het meteen: de geur van glühwein. We krijgen er direct een winters gevoel van. En wist je dat je dit drankje ook heel makkelijk zelf kunt maken? De klassieke glühwein wordt gemaakt met rode wijn en winterse ingrediënten. Tijd dus om zelf aan de slag te gaan.
Ingrediënten
- 1 fles rode wijn
- 2 kaneelstokjes
- 4 kruidnagels
- 2 steranijs
- 1 sinaasappel
- Suiker
Bereidingswijze glühwein
- Snijd de sinaasappel in partjes en steek hier de kruidnagels en steranijs in.
- Verwarm hierna de rode wijn in een pannetje en zorg dat het net niet kookt. Voeg ook de sinaasappel toe.
- Als de wijn warm is voeg je de kaneelstokjes en steranijs toe en laat je het 15 minuten intrekken.
- Voeg naar smaak wat suiker toe en knijp de sinaasappels uit boven de wijn.
- Verdeel de glühwein nu over meerdere glazen en enjoy!