Zo verzorg jij jouw grijze haren

Beauty & Mode door Zora

Merk jij dat nu jouw haren grijs (aan het worden) zijn, jij jouw haarverzorgingsroutine aan moet passen? Grijze lokken hebben een andere textuur en ze hebben nóg meer liefde nodig. Wij leggen aan je uit hoe jij jouw grijze manen het beste kan verzorgen aan de hand van de volgende tips!

De juiste haarverzorgingsproducten

Grijs haar heeft een andere textuur dan haar dat nog zijn pigment heeft. Heb jij nog niet een volle bos grijs haar? Dan zal je merken dat naarmate jouw lokken kleur verliezen, ze grover worden. Grijze manen zijn breekbaarder, pluiziger en droger en daarom is het belangrijk om jouw manen te versterken en te hydrateren met de juiste haarverzorgingsproducten.

Gele gloed voorkomen

Oliën, zonnebrand- en gezichtscrèmes bevatten vaak ingrediënten die jouw grijze lokken een gele gloed kunnen geven. Doordat grijze haren poreuzer zijn, verkleuren ze makkelijker. Let op bij het gebruiken van de voorgenoemde producten en was jouw haar met een diepreinigende haarzeep of met zilvershampoo.

Beschermen tegen hitte

Grijze haren zijn extra gevoelig voor hitte en verbranden sneller dankzij hun porositeit. Gebruik altijd een hittebeschermer wanneer jij styling tools gebruikt en zet ze op de laagste temperatuur stand. Beter nog: gebruik technieken waarbij jij geen hitte hoeft toe te passen!

Zonbescherming

Niet alleen styling tools zijn vijanden van jouw mooie grijze manen, ook de zon kan jouw lokken beschadigen. Schaf een speciale haar zonnespray met SPF aan voor mooie zonnige dagen. Bescherm jouw haar nog beter door het te vlechten of door een hoedje, pet of sjaal te dragen.

Frictie voorkomen

Frictie voorkomen is een must wanneer jouw haren kleur verliezen, omdat ze extra pluizig en breekbaar zijn. Draag jouw haren vast in een knot of in een vlecht tijdens het slapen en gebruik een kussensloop van zijde. Tip! Schaf ook een speciale handdoek aan voor jouw haren om ze beter te beschermen wanneer ze nat zijn.

Fijne producten voor grijs haar