Met dit recept maak je de lekkerste kerstkoekjes

Food door Chloe

Als er een maand is waarin eten centraal staat dan is het wel december. Kerstborrels, kerstdiners en lekkere tussendoortjes horen er allemaal bij. Ben jij een echte zoetekauw? Dan ben je waarschijnlijk ook dol op kerstkoekjes. Dit zoete tussendoortje kan je natuurlijk gewoon in de supermarkt kopen, maar zelf maken is nog veel lekkerder. Met dit recept maak je de lekkerste kerstkoekjes gewoon zelf.

Kerstkoekjes maken

Als we aan kerstkoekjes denken, dan denken we natuurlijk gelijk aan de bekende gingerbread koekjes. Deze koekjes zijn niet voor niets zo populair, want ze zijn ontzettend lekker. Benieuwd hoe je deze koekjes zelf maakt? Lees dan vooral even verder.

Ingrediënten

  • 225 gram roomboter
  • 150 gram basterdsuiker
  • 160 gram suikerstroop
  • 1 ei
  • 500 gram bloem
  • 3 el gingerbread kruiden
  • Zout
  • Icing

Bereidingswijze kerstkoekjes

  1. Pak een kom en meng hier de roomboter, suiker en stroop in. Hierna voeg je ook het ei toe en roer je het goed door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat.
  2. Gebruik nu een andere kom om de bloem, gingerbread kruiden en het zout door elkaar te mixen. Voeg deze hierna toe aan je eerder gemaakte mengsel.
  3. Het deeg is nu zo goed als klaar. Maak hier nu twee plakken van en pak ze in met huishoudfolie. Laat het hierna minimaal vier uur rusten in de koelkast.
  4. Rol je deeg nu uit op het bloem en snijd hier nu je koekjes uit met behulp van vormpjes.
  5. Bak de koekjes nu in 15 minuten af op 160 graden in de oven.
  6. Laat de koekjes afkoelen en versier ze hierna met icing voor een extra speels effect.