Altijd al eens op wintersport gewild? Dit moet je erover weten

Lifestyle door Juliët

Misschien heb je nog nooit aan wintersport gedacht, omdat je bij voorbaat dacht dat je het te koud zou vinden. Toch zou je het eens moeten proberen. Als je eenmaal op wintersport bent geweest wil je daarna nooit meer anders. En dit is waarom!

1. Prachtige natuur en veel buiten

Tijdens wintersport ben je veel in de natuur en buiten. Je kan optimaal genieten van de buitenwereld. Frisse lucht, sneeuw en een prachtige omgeving. Om je heen zie je prachtige bospaden en heb je genoeg naaldbomen om je heen. Alles is wit en je ziet al die berglandschappen. Vooral in de skilift kun je optimaal genieten van het uitzicht.
 

2. Veel sneeuw en zon

In de wintersportlanden is (bijna) alles wel wit. Overal waar je kijkt zie je besneeuwde bergen en bomen. Je ziet de dikke vlokken zelf vallen. Als het een beetje meezit kun je zelfs genieten van de zon. Heerlijk die zonnestralen in je gezicht, terwijl je op wintervakantie bent. Veel mensen denken dat wintersport vooral heel koud is, maar dat valt best mee. Als de zon een dagje niet schijnt, kleed je dan wat warmer aan.
 

3. Eten

Eten mag ook zeker niet ontbreken op dit lijstje! Of je nou in Oostenrijk, Zwitserland of Italië op wintersport bent, overal kun je genieten van heerlijke wintersportgerechten. Maar wat zijn nou echte wintersportgerechten? Wat dacht je van Kaiserschmarrn? Dit zijn Oostenrijkse pannenkoeken in kleine stukjes gesneden. Ook de curryworst is een bekend gerecht die door velen wordt gegeten. Twee keer per dag warm eten is niet gek tijdens wintersport! Je bent de hele dag aan het sporten, dus je verdient ook wel wat. Je skiet of snowboard alle calorieën er toch wel weer vanaf.
 

4. Après-ski

Toe aan een feestje? Ga dan naar de après-ski. Daar worden de leukste en gezelligste feestjes gevierd. Met foute hits en Duitse Schlagers kun jij losgaan. Een drankje hoort er ook bij. Wat dacht je van een halve liter bier of een Jägermeister?

 

5. Meer dan alleen skiën en snowboarden

Wintersport betekent niet dat je alleen maar hoeft te skiën of snowboarden. Misschien ben je het wel keer zat. Ga dan lekker wandelen in de sneeuw of rodelen. In de wintersportlanden valt genoeg te beleven. Je hoeft je geen seconde te vervelen.
 

6. Sportief bezig

Een hele actieve vakantie kun je dit wel noemen. Je bent veel in beweging. Een wintersportvakantie bestaat vooral uit een combinatie van actief bezig zijn en lekker bijkomen. Overdag sta je op de piste de calorieën te verbranden, terwijl je aan het einde van de dag misschien op het terras of in de après-ski aan het bijkomen bent.
 

7.  Gezelligheid

Of je nou met je familie, vrienden of collega’s op wintersport gaat. Het is een vakantie vol gezelligheid. Je bent veel samen, maar je kan ook lekker je eigen gang gaan. Je zit niet constant op elkaars lip. Je kunt doen en laten wat je wilt. Je hoeft niemand voor de voeten te lopen. Je hebt vooral ook veel vrijheid. Wanneer je gaat lunchen kun je weer gezellig bijkletsen en zodra de dag voorbij is duik je de après-ski in. Een goede afsluiter van de dag. Proost!
 

8.  Steeds meer handigheid

Misschien heb je nog wel nooit geskied of gesnowboard. Dat geeft niks, want hoe vaker je gaat, hoe beter je erin gaat worden. De basis leer je vaak al makkelijk. Oefening baart kunst. De zwarte piste vind je misschien eerst nog eng, maar naar een aantal keer durf jij hier ook gewoon vanaf.


Nog een paar handige tips

Stel je gaat voor het eerst op wintersport, dan is het wel handig om deze volgende dingen te weten:

  • Leer skiën of snowboarden van een echte leraar. Het is namelijk belangrijk om vanaf het begin goede technieken aan te leren. De leraar is vaak bekend met het gebied en weet waar je moet beginnen.
  • Houd je aan de pisteregels. Zo blijft het voor alle skiërs en snowboarders leuk en vooral veilig.
  • Neem veel pauze en doe het rustig aan. Je moet niet gelijk te veel gelijk willen, want niemand gaat na één dag al van een piste af. Luister naar je lichaam en doe wat goed voelt.
  • Neem zonnebrand en Labello mee, want hoog in de bergen is het koud en de zon kan schijnen. Je moet daarom je huid goed beschermen.
  • Draag veel laagjes. Het beste is om dunne laagjes over elkaar aan te trekken. Zo kun je altijd een laagje uitdoen als je het warm hebt. In de sneeuw is het koud, maar door inspanning of de zon kun je ook snel opwarmen.
  • Neem een powerbank mee om een volle telefoon te houden. Dit is handig voor foto’s of tijdens een noodgeval.
  • Houd je telefoon in je binnenzak. Zo blijft die warm en gaat de batterij langer mee.

via GIPHY