Deze tools heb je nodig als beginnende breier

Hobby door Zora

Wil jij super graag leren breien? Dan heb jij een aantal tools nodig als beginnende breier. Het wordt aangeraden om van start te gaan met de basis en om niet gelijk de hele breiwinkel leeg te kopen. Stel dat jij jouw nieuwe hobby toch niet oppakt, dat is het zonde. Wij leggen precies aan je uit wat je nodig hebt voor jouw eerste breiproject.

1. Garen

De meeste raken geïnteresseerd in breien door de grote keuze aan prachtige garen die beschikbaar zijn. Als beginner is het belangrijk dat je niet gelijk het duurste van het duurste aanschaft, maar tegelijkertijd wordt het aangeraden om ook niet het goedkoopste materiaal te kiezen. Goedkopere garen kunnen moeilijker zijn om mee te werken en krassen vaker. Precies wat jij niet wil voor jouw eerste breiproject! Heb jij een breipatroon? Gebruik dezelfde soort garen om jouw werk makkelijker te kunnen vergelijken met de afbeelding in het patroon.

 

2. Breinaalden

Ben jij overtuigd dat breien helemaal jouw nieuwe hobby wordt? Dan is het het waard om te investeren in kwalitatieve breinaalden. Er zijn veel soorten naalden verkrijgbaar, in ontelbare materialen, van aluminium tot bamboe. Weet jij nog niet zeker of jij breien echt gaat oppakken? Dan zijn breinaalden van plastic of aluminium goed genoeg. Check het breipatroon om erachter te komen welke maat je nodig hebt. Je zult vast voor elk breiproject naalden moeten aanschaffen, omdat breien verschillende maten naalden vereist. Het zal een tijdje duren voordat jij een geweldige en complete collectie breinaalden hebt verzameld, maar dat gunt jouw tegelijkertijd de kans om te shoppen voor prachtige garen!

 

3. Schaar

Met garen en breinaalden kom jij een heel eind. Maar er zijn ook een aantal andere handige tools die goed van pas zullen komen. Zo heb jij een schaar nodig. Een keukenschaar is goed genoeg, maar een speciale knutsel- of textielschaar is nog beter.

 

4. Naainaalden

Naainaalden ga jij nodig hebben wanneer jij uiteinden aan elkaar wilt weven, bijvoorbeeld wanneer jij de armen aan een trui wil naaien. Naainaalden van plastic worden aangeraden omdat ze veiliger zijn dan naalden van metaal. Tip! Koop naalden met grote ogen zodat jouw garen er gemakkelijk doorheen kunnen.

 

5. Haaknaald

Een haaknaald wordt gebruikt wanneer de garen te kort zijn voor een naainaald. Daarnaast komt een haaknaald ook van pas bij vastgelopen garen, zelfs voor een in de winkel gekochte trui. Steek de haaknaald door de achterkant van het kledingstuk, pak het vastzittende gaar en trek het door naar achteren. Opgelost!