Zo maak je van een oude lantaarn een gezellig kerststuk

Hobby door Chloe

Ben jij ook bezig je huis helemaal december ready te maken? Dat betekent natuurlijk de kerstboom in huis halen, lampjes ophangen en leuke kerstdecoratie neerzetten. Ben je toe aan een leuke toevoeging op je huidige kerstcollectie? Dan hebben wij een hele leuke DIY voor je. Je kan van een oude lantaarn namelijk een prachtig kerststuk maken.

Van oude lantaarn naar kerststuk

In de tuincentra zie je er genoeg staan: lantaarns met mooie verlichting en versiering erin. Hartstikke leuk, maar ook erg prijzig. En dan terwijl je dit ook heel makkelijk zelf kan maken. Niet alleen voordeliger, maar ook leuker aangezien je er helemaal je eigen invulling aan kunt geven. 

Lantaarn met hangende ballen

Dit is niet alleen heel makkelijk, maar zorgt ook nog eens voor een heel leuk en speels effect. Hang dit jaar niet alle kerstballen in de boom, maar houd er een paar over. Wanneer je deze een lantaarn hangt met wat verlichting ziet het er namelijk super feestelijk uit.

Lantaarn vullen met kerstballen

Heb jij dit jaar niet zo veel tijd, maar lijkt het je wel leuk om je eigen kerststuk te maken? Dan kan je ook gewoon een lantaarn vullen met kerstballen in verschillende kleuren. Zo ben je met vijf minuten klaar en heb je toch nog een heel leuk kerststuk.

Kerstdorp

Ben jij gek op kerstdorpjes maar heb je niet genoeg ruimte in huis? Dan is dit de ideale oplossing. Je kan namelijk je eigen mini dorp maken in een lantaarn. Koop wat nepsneeuw, haal wat boompjes en leuke huisjes en vul hier je lantaarn mee.