Zo maak jij de verwarming schoon om deze winter te besparen

Life Hacks door Zora

Verwarmingen verzamelen veel stof na verloop van tijd en als ze niet worden schoongemaakt, gaat de energierekening omhoog. Opgehoopt stof zorgt er namelijk voor dat jouw radiator minder efficiënt werkt. Reden genoeg om ze nu gelijk schoon te maken om deze winter te besparen. Hoe jij dat aanpakt leggen we aan je uit!

Dit heb je nodig

  • Oud laken, oude handdoeken of kranten
  • Plumeau
  • Stofzuiger met een dun opzetstuk of haardroger
  • Stoomreiniger (optioneel)

Zo ga je te werk

  1. Zorg als eerste ervoor dat de verwarmingen uit staan en dat ze niet meer warm zijn. Bescherm alles rondom de verwarming met een oud laken of met kranten zodat al het viezigheid wordt opgevangen.
  2. Gebruik een plumeau om de stof van de oppervlakte van de verwarming te verwijderen.
  3. Maak de achterkant van de radiator schoon met behulp van de stofzuiger en een dun opzetstuk. Je kan ook speciale borstels aanschaffen speciaal voor het schoonmaken van verwarmingen. Heb je dit niet in huis? Een haardroger gebruiken kan ook.
  4. Nu dat het oppervlakkige stof verwijderd is, kan jij aan de slag met een stoomreiniger om de rest van het opgehoopte stof te verwijderen.
  5. Maak als laatste de verwarming schoon met een natte doek en een beetje zeep of glasreiniger. Maak de doek vast aan een stok om ook bij de achterkant te kunnen komen.

Herhaal dit proces elk half jaar om jouw verwarmingen goed te laten functioneren!