5 trucs met aluminiumfolie die jij nog niet kende

Life Hacks door Zora

Aluminiumfolie is veelzijdiger dan je denkt. Het wordt in eerste instantie gebruikt om voedsel te verpakken en vers te houden en om gerechten klaar te maken, maar dat is niet het enige waar dit materiaal goed voor is. Wij delen vijf hacks met aluminiumfolie jou die jij waarschijnlijk nog niet kende.

1. Vogels en insecten afschrikken

Heb jij last van insecten en vogels die niet welkom zijn in jouw tuin of balkon? Hang dan stukjes aluminiumfolie op om ze af te schrikken. Het werkt net ze goed als speciale reflecterende tape én het is goedkoper!

2. Een trechter maken

Heb jij een trechter nodig om vloeistof over te gieten, maar heb je geen in huis liggen? Maak dan met behulp van aluminiumfolie een geïmproviseerde trechter.

3. Scharen weer scherp maken

Aluminiumfolie kan scharen weer scherp maken. Heb jij een botte schaar in de keukenla liggen? Vouw dan een vel aluminiumfolie een paar keer dubbel en knip het met de schaar. Met elke knip wordt jouw botte schaar een beetje geslepen.

4. Kleding sneller strijken

Jij kan je kleding sneller strijken door een stuk aluminiumfolie onder het kledingstuk te leggen. Aluminiumfolie zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld over de gehele oppervlakte, waardoor de kreukels veel sneller verdwijnen.

5. Een bankpasje beschermen

Nu dat we contactloos kunnen pinnen, is het makkelijker voor criminelen om geld te stelen van onze bankpasjes. Bescherm jouw creditcard met aluminiumfolie zodat jij hier geen slachtoffer van wordt.

Welke trucs ken jij met aluminiumfolie?