Zó verwijder je kreukels zonder te strijken

Life Hacks door Chloe

We kennen het allemaal wel. Pak je dat leuke shirt of die mooie blouse uit de kast, is hij helemaal gekreukt. Heb je geen tijd of gewoon geen zin om de strijkplank erbij te pakken? We’re here to safe you! Wij vertellen je namelijk hoe je kreukels verwijderd zonder te strijken.

Föhnen

Deze ken je waarschijnlijk al. Een föhn is ideaal om grote kreukels mee uit je kleding te halen. Zet hem op het warmste standje en gebruik hem als een soort stoomapparaat. Maak wel kleine halen zodat de föhn ook regelmatig gewoon even lucht blaast. Anders loop je het risico dat hij het begeeft omdat hij te heet wordt.

Stomen met een fluitketel

Als jij nog een oude fluitketel hebt staan om je water te koken kan je deze ook prima gebruiken om je kleding mee te stomen. Houdt je shirt of blouse in de stoom op zo’n 20 centimeter afstand van de ketel en de kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Stijltang

Deze had je zelf misschien niet zo snel bedacht, maar is eigenlijk een heel logische oplossing. Naast dat je haar er mooi stijl van wordt, kan je ook kreukels of vouwen uit je kleding krijgen.

Anti-kreukelspray

Tegenwoordig kan je in de winkel ook een anti-kreukelspray kopen. Ideaal als je een snelle oplossing nodig hebt. Maar wist je dat je dit ook heel makkelijk zelf kan maken? Het enige dat je nodig hebt is 1/3 deel natuurlijke witte wijnazijn en 2/3 deel water. Even op de kreukels sprayen, er overheen strijken met je handen en je probleem is opgelost.

In de droger

Ook de droogte is een ideale warmtebron om snel kreukels uit je kleding te verwijderen. Vooral als je je kleding er samen met twee of drie ijsklontjes in doet. Doordat het ijs smelt ontstaat er namelijk stoom in de droger. Zo is je kleding met 10 minuten helemaal kreukvrij.