Met deze tips is het schrijven van een Sinterklaasgedicht een eitje

Hobby door Zora

Over minder dan één week mogen we alweer Sinterklaas vieren! Bereid de Sinterklaas hapjes voor en begin aan het sinterklaasgedicht die jij hebt uitgesteld om te schrijven. Sla dit jaar de gedichtengenerator over en schrijf zelf een mooi sinterklaasgedicht voor de ontvanger van jouw cadeautje, wij helpen je!

1. Maak het persoonlijk

Denk aan de persoon waarvoor jij een sinterklaasgedichtje mag schrijven. Heeft hij of zij recent iets meegemaakt, iets volbracht of staat hij of zij ergens bekend om? Gebruik dit als inspiratie. Schrijf een aantal trefwoorden op die met de ontvanger te maken heeft, dit is de basis van jouw gedichtje.

2. Rijmen

Een goed sinterklaas gedicht rijmt! Kies een rijmschema uit om de tekst goed te laten lopen. Je kunt kiezen voor een eenvoudig ritme zoals AABB of ga voor een gecompliceerdere schema om jouw gedicht extra interessant te maken. Tip! Gebruik een online rijmwoordenboek.

3. Kleine gedichtjes

Heb jij al een aantal ideeën? Je kan jouw gedicht beginnen met kleine gedichtjes die jij later samenvoegt in een geheel. Op deze manier ga jij makkelijker te werk en voorkom jij een writer's block.

4. Lees het hardop

Het is belangrijk dat jouw sinterklaasgedicht lekker loopt. Lees het hardop om ervoor te zorgen dat jouw gedicht goed te volgen is en in het algeheel een goed ritme heeft.

5. Spendeer tijd aan de lay-out

Jij tilt jouw gedichtje naar het volgende niveau als je ook extra tijd spendeert aan de lay-out. Denk bijvoorbeeld aan gekleurd papier, een mooie envelop en tekst dat handgeschreven is.

Handige Sinterklaasproducten

 

Gelukkig sinterklaasfeest!