DIY: transformeer jouw (inbouw)kast in een comfortabele werkplek

Hobby door Zora

Werk jij fulltime of parttime thuis en zit jij nog altijd met je laptop aan de keukentafel? Dan is het wellicht tijd om een plekje te creëren waar jij goed aan de slag kan. Je kan ergens een bureau neerzetten en een stoel of je kan jouw (inbouw)kast transformeren in een stijlvolle en comfortabele werkplek. Wij vertellen je hoe jij dit kan aanpakken!

Meer op Instagram

Zo ga je te werk

 
  1. Verwijder de deuren van jouw (inbouw)kast om te kunnen beginnen met jouw cloffice (kantoor kast). Wil jij jouw plekje privé houden? Hang dan mooie gordijnen op die passen bij jouw nieuwe kantoorruimte. Maak jouw nieuwe werkplek stijlvol door de muren van de kast te verven of te behangen!
  2. Meet jouw kast op en denk na over wat jij wil gebruiken als bureau. Je kan kiezen voor een hangend werkblad om ruimte te besparen of wellicht heb jij nog ergens een bureau staan die jij kan hergebruiken.
  3.  Heeft jouw kast al planken? Gebruik ze om jouw werkbenodigdheden te bewaren. Is jouw kast leeg? Hang dan zwevende planken op of wees creatief met andere opbergoplossingen.
  4. Sluit de ruimte aan op elektriciteit. Gebruik hiervoor een verlengsnoer en een stekkerdoos of laat een stopcontact maken. Tip! Verberg de snoeren door ze vast te tapen aan de muur met schilderstape.
  5. Je hebt waarschijnlijk extra licht nodig voor jouw nieuwe werkplek. Heb je niet veel ruimte? Kies dan voor een bureaulamp en hang knusse lichtslingers op!
  6. Nu is het tijd om jouw kantoor in te richten. Begin met het kantoorapparatuur en de werkbenodigdheden en eindig met woonaccessoires, planten en andere decoratie.

Geniet van jouw nieuwe werkplek!