4 tips tegen een stinkende vaatwasser

Life Hacks door Chloe

Komt er bij jou een vieze geur uit de vaatwasser zodra je hem opent? Dan kunnen we ons voorstellen dat je er niet helemaal op vertrouwd dat je vaat ook echt schoon eruit komt. Een stinkende vaatwasser is vaak het gevolg van etensresten. Gelukkig ben je met deze tips zo van die vieze geur af.

Reinig het filter

Zoals we al zeiden is een stinkende vaatwasser vaak het gevolg van opgehoopte etensresten. Deze kunnen blijven hangen in het afvoerfilter. Naast dat dit een onaangename geur geeft, kan het filter zo ook verstopt raken. Spoel dit filter dus regelmatig schoon om dit te voorkomen.

Check ook het filterhuis

Niet alleen het filter, maar ook het filterhuis en de afvoerpomp kunnen volzitten met etensresten. Schroef los en check of hier etensresten te vinden zijn. Hier hoopt zich vaak ook een hoop vuil op. Maak het schoon en je vaatwasser zal al een stuk frisser ruiken.

Maak de deur schoon

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar ook de deur kan voor stank zorgen. Vooral de deurrubbers zijn een bron van opgehoopt vuil. Als je dit niet schoonmaakt kan dit zelfs schimmel veroorzaken. Dat stinkt niet alleen, maar kan ook zorgen dat er lekkage ontstaat.

Laat de vaatwasser heet draaien

Onze normale vaat wordt niet heel heet gewassen. Toch is het goed om dit wel regelmatig te doen. Draai gewoon een keer een heet programma als de vaatwasser leeg is en voeg er wat schoonmaakazijn aan toe. Wedden dat je vaatwasser daarna weer als nieuw is?