Dit zijn de risico’s en bijwerkingen van laserontharing

Beauty & Mode door Zora

Nooit meer last van haargroei op bepaalde plekken klinkt als muziek in de oren. Veel vrouwen overwegen om deze reden laserontharing, maar ben jij op de hoogte van de risico's en bijwerkingen? Wij leggen het aan je uit.

Stimulatie van de haargroei

In plaats van het voorkomen van haargroei, kan het de haargroei stimuleren op plekken zoals de kin, armen en buik. Haren op en rondom het behandelde gebied kunnen juist nog dikker en donkerder worden. Juist wat jij wil voorkomen! Het is belangrijk dat jij een kliniek uitkiest die de protocollen volgt: het gebruiken van medische lasers die voldoen aan de technische eisen.

Netelroos

Het kan zijn dat jij een allergie hebt voor laserontharing en daardoor netelroos (jeukende rode bulten op je huid) ontwikkelt. Zorg altijd dat jij een allergietest uitvoert voordat jij met laserontharing begint.

Depigmentatie, hyperpigmentatie, brandwonden of huidinfectie

Wanneer de verkeerde laser wordt gekozen (niet elke lazer is geschikt voor elke huidskleur) of de instelling verkeerd zijn ingesteld kan dit depigmentatie, hyperpigmentatie, brandwonden en huidinfecties veroorzaken. Het is daarom van belang dat jij laserontharing door een gecertificeerde professional laat doen. Daarnaast kan vroegtijdige blootstelling aan de zon en andere handelingen ook boosdoeners zijn. Een expert zal jou goed informeren over de voor- en nazorg.