7x de leukste dingen om te maken van een kartonnen doos

Hobby door Chloe

Wanneer je een pakketje bestelt, is de kans groot dat deze binnenkomt in een kartonnen doos. Deze gaat vervolgens direct weer de prullenbak in. Zonde, want zo wordt er jaarlijks heel wat karton verspilt. Dat terwijl je enorm veel kan met zo'n kartonnen doos. Zo kan je er bijvoorbeeld een lamp van maken of zelfs een schoenenrek. Wij hebben de leukste DIY's voor de verzameld. 

Opbergbox

Heb jij een boekenkast staan? Maak dan een geheime opbergbox van een kartonnen doos. Met een beetje creativiteit kan je deze namelijk gewoon op een boek laten lijken, alleen dan zonder inhoud. Hier kan je bijvoorbeeld waardevolle spullen in opbergen. Als je deze tussen de boeken zet is er niemand die zal zien dat dit ooit een doos was.

Decoratie

Een kunstwerk of mooi decoratiestuk in huis kan behoorlijk prijzig zijn. Dat terwijl je ook een heel bijzonder stuk kan maken van wat karton. Uniek en helemaal sustainable.

Lampenkap

Als je een doos over hebt van een pakketje dat je hebt besteld, kan je hier zelfs een mooie hanglamp van maken. Niet alleen heel leuk voor in huis, maar ook nog eens helemaal gerecycled.

Bureau organizer

Is jouw bureau ook altijd een troep? Maak dan deze handige bureau organizer. Je kan hem zo indelen dat er voor al jouw spullen een plekje is. Ideaal toch?

Mandjes

Het enige dat je voor deze leuke manden nodig hebt is wat touw, lijm en een beetje stof. Ideaal om wat spullen mee op te bergen.

Schoenenrek

Ben jij ook klaar met al die rondslingerende schoenen? Met dit handige schoenenrek is dat verleden tijd. Voor een prikkie heb jij zo altijd een opgeruimde schoenencollectie.

Schildersezel

Ben jij gek op schilderen of heb je kinderen die graag met hun vingers in de verf zitten? Dan is deze kartonnen schildersezel ideaal. Zo zit je een stuk comfortabeler en is uitschieten met de kwast geen probleem.