5 nationale gerechten van verschillende landen ter wereld

Food door Mozhda

Verschillende culturen kennen verschillende gerechten. Rijst, maïs en tarwe behoren tot de top drie van de meest gegeten voedingsmiddelen ter wereld. Maar ook vlees wordt in veel landen veel gegeten. Wil je inspiratie doen voor je volgend diner? Check dan dit artikel. Het water loopt je sowieso in je mond. Yum!

1. Zuid-Afrika - Bobotie

Dit gerecht kun je kant en klaar bij de supermarkt halen. Toch is het natuurlijk veel lekkerder om het op z’n authentieke South African style te maken. Het is een heerlijke, kruidige gehaktschotel. Meestal wordt er runder- of lamsgehakt gebruikt. Het wordt met gele rijst met rozijnen geserveerd. We raden deze bom van smaken zeker aan!

2. Noorwegen – Fårikål

Nog een gerecht waarbij vlees centraal staat. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Zuid-Noorwegen. Het bestaat uit lams- of schapenvlees. Het lamsvlees en kool zijn gemarineerd in peperkorrels. De ingrediënten zijn heerlijk gestoofd. Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen, bestrooid met peterselie.

3. Marokko - Tajine

Verschillende Marokkaanse gerechten worden in de tajine gemaakt. Dit is een aardewerken stoofpot met daarop – vaak - een leuke decoratie. De gerechten bestaan vaak uit vlees, vis en groente. De tajine wordt vooral gebruikt om te stoven. De klei zorgt ervoor dat de ingrediënten langzaam en gelijkmatig verwarmd worden.

4. Brazilië - Feijoada

Aan de andere kant van de oceaan is er nog een land dat haar gerechten met een stoofpot maakt. De naam van dit gerecht komt van het woord ‘feijão’ – oftewel ‘boon’ in het Portugees. De zwarte boon is het belangrijkste ingrediënt in dit gerecht. Daarnaast worden gezouten rundvlees en varkensvlees toegevoegd. Deze ingrediënten worden gemixt in een stoofpot. Uiteindelijk wordt dit gerecht geserveerd met rijst, boerenkool en geroosterd maniokmeel.

5. Spanje – Paella

Deze Spaanse klassieker is gemaakt van rijst, saffraan, groenten, kip en zeevruchten. De ingrediënten worden geserveerd in één pan. Wist je dat dit nationale Spaanse gerecht uit verschillende soorten bestaat? De meest voorkomende soort is paella met kip, maar je kunt ook gaan voor paella met zeevruchten of gemengde paella (wat uit zeevruchten, vlees en groenten bestaat).