Dit zijn de beste 5 planten voor in de badkamer

Wonen door Zora

Wil jij jouw badkamer wat levendiger maken? Met de juiste planten kun jij deze vochtige ruimte in jouw huis een prachtige transformatie geven. De beste planten voor in de badkamer komen van het tropische kreupelhout. Waarom? Deze plantensoorten leven omringd door een hoge luchtvochtigheid en weinig licht. De beste vijf hebben we voor je op een rijtje gezet!

1. Mozaïekplant (Fitonia)

De mozaïekplant of de Fitonia is perfect voor een kleine badkamer. Deze kruipende kamperplant groeit niet hoger dan 15 centimeter. Daarnaast zijn we gek op het patroon van de blaadjes!

2. Fijn venushaar (Adiantum raddianum)

Fijn venushaar of de Adiantum raddianum, is ideaal om jouw badkamer mee te versieren. Deze varen is heel populair vanwege zijn kleine formaat en de frisheid van de bladeren.

3. Graslelie (Chlorophytum comosum)

De graslelie of Chlorphytum comosum is dé plant voor beginners omdat het verzorgen van deze plant heel eenvoudig is. De graslelie absorbeert vocht (daarom zijn ze perfect voor in de badkamer) en ze zijn huisdiervriendelijk. Wat wil je nog meer?

 

4. Slaapkamergeluk (Soleirolia soleirolii)

Wil jij de badkamerramen decoreren? Kies dan voor een Slaapkamergeluk of Soleirolia soleirolli. Deze kruipplant heeft kleine bladeren en zal prachtig staan!

5. Drakenklimop (Epipremnum Pinnatum)

Heb jij een hangende pot in jouw badkamer maar nog geen plantje? Kies dan voor een drakenklimop. Deze tropische plant is een klimplant en heeft prachtige groene bladeren met crème tekeningen.