Een stedentrip in de winter? Deze plekken zijn in de winter extra leuk

Lifestyle door Chloe

Hoewel we in het voorjaar en de zomer genoeg steden op ons lijstje hebben staan die we willen bezoeken, is dit in de winter toch anders. Dat terwijl sommige steden juist ’s winters op hun leukst zijn voor een stedentrip. Geen Barcelona of Valencia: maar plekken die je deze winter nog wilt bezoeken.

Riga

Riga is de perfecte stad voor een winterse stedentrip. Vooral wanneer het hier sneeuwt heeft de stad iets magisch. Waan je door de smalle steegjes en geniet van de warmte in één van de gezellige cafés. Het leuke is dat je hier ook heel goed kan schaatsen. In het grootste park van Riga, Mežaparks, vind je namelijk ieder jaar een enorme ijsbaan. En ben je niet zo van het schaatsen? Ga dan lekker naar het strand. Dit ziet er met alle sneeuw en ijsschotsen namelijk behoorlijk indrukwekkend uit.

Boedapest

Boedapest is al vrij goedkoop, maar in de winter al helemaal. Je boekt voordelig een prachtig hotel en ook eten en drinken kost daar een stuk minder. Wel kan het erg koud zijn, want de temperatuur ligt vaak onder het vriespunt. Gelukkig kan je lekker opwarmen in één van de thermale baden en bronnen. Geen probleem dus die kou.

Kopenhagen

Kopenhagen is één van de meest hippe steden van dit moment. De stad in Denenmarken kan in de wintermaanden wel erg koud zijn, dus pak je goed in. Er is namelijk genoeg te zien in de stad. Met talloze bezienswaardigheden en de bekende gekleurde huisjes kijk je hier je ogen uit.

Londen

Als je gek bent op kerst is er maar één plek waar je deze winter moet zijn: Londen. Deze stad barst van de enorme kerstmarkten en in iedere straat waar je komt is het een feestje. Alles in deze stad schreeuwt kerst. Schaatsen op één van de schaatsbanen, genieten van de verlichte stad vanuit een reuzenrad en kerstshoppen op de markten en verlichte winkelstraten. Do we need to say more?

Praag

Hoewel Praag in de winter een stuk minder toeristisch is dan in de rest van het jaar, is dit zeker niet minder mooi. Sterker nog, de stad heeft in de winter echt dat winter wonderland gevoel. Rond de kerstdagen is het er wel wat drukker, want dan is de stad extra gezellig. Met overal gezellige lampjes en kerstmarkten die er tot januari staan zal je je hier geen seconde vervelen.