Zo maak je zelf een fantastische lampenkap

Hobby door Chloe

Niets is leuker dan je eigen interieur samenstellen. Wat leuke handgemaakte items in huis maken het een stuk persoonlijker. Je kan van alles zelf in elkaar knutselen en we geven je dan ook graag wat inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Vandaag hebben we ook weer een leuke DIY voor je klaarstaan: namelijk het maken van je eigen lampenkap.

Zelf een lampenkap maken

Vind jij het leuk om af en toe eens een nieuwe kap aan je lamp te geven? Let dan even op. Een nieuwe lampenkap kopen kan best prijzig zijn. Er zelf één maken is dus lekker budgetproof en ook helemaal niet moeilijk.

Wat heb je nodig?

Voor het maken van een eigen lampenkap heb je helemaal niet veel nodig. Het zal je dan ook slechts enkele euro’s kosten.

  • Een oude lampenkap
  • Een rol met touw
  • Een schaar

Zo maak je je eigen lampenkap

  1. We beginnen bij de oude lampenkap. Hier verwijder je de stof van, zodat alleen het frame nog overblijft.
  2. Vervolgens mak je je rol met touw en maak je een uiteinde vast aan de onderkant van de lampenkap.
  3. Wat je nu doet is heel simpel. Trek het touw vanaf te onderkant over de bovenkant van de lampenkap en ga zo weer naar beneden. Blijf dit nu herhalen tot de hele kap omringd is met touw.
  4. Klaar? Alleen nog even een laatste knoopje erin leggen, het resterende touw afknippen en je kap is klaar om in je woonkamer te schitteren.