Lifehack: zo maak jij de allerlekkerste popcorn zonder magnetron

Food door Zora

Heb je zin om een lekkere snack voor te bereiden voor movie night? Dan is niets heerlijker dan een bak verse popcorn. Je kan magnetron popcorn maken in de... magnetron natuurlijk, maar je kunt deze maiskorrels ook snel poppen in een pan. Het resultaat is nóg lekkerder en het geeft je de kans om de smaak te pimpen.

Je kunt speciale maiskorrels gebruiken en je eigen smaak toevoegen of je kan magnetron popcorn gebruiken. Het resultaat is sowieso beter dan in de magnetron en je voorkomt eerder dat ze verbranden!

Ingrediënten

 • Magnetron popcorn of popcornmais (90 gram)
 • Plantaardige olie
 • 2 eetlepels boter
 • 2 eetlepels honing
 • 2 eetlepels bruine suiker

Bereidingswijze

 1. Voeg een scheutje olie toe aan een grote sauspan met deksel. Verdeel de olie goed met behulp van een keukenpapiertje.
 2. Doe de speciale maiskorrels in de pan en plaats de deksel erop of open de zak met magnetron popcorn en voeg het toe.
 3. Zet de pan op middelhoog vuur en schud af en toe om te voorkomen dat het popcorn blijft plakken.
 4. Zodra de pan heet genoeg is, wordt de mais gepoft. Laat de pan op het vuur totdat de poffende geluiden zijn afgenomen tot ongeveer 1 per seconde.
 5. Voeg het popcorn zo snel mogelijk toe aan een bak zodat het niet gaat verbranden.
 6. Voeg de boter, honing en bruine suiker toe aan een grote sauspan en zet het op een laag vuurtje. Roer tot alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn.
 7. Zet het vuur uit en voeg het popcorn toe. Roer het popcorn totdat alles bedekt is of doe de deksel erop en schud goed!

Je kunt allerlei soorten popcorn maken. Experimenteer en maak bijvoorbeeld boter of chocolade popcorn!